Skremte ekspertene. Snur

Tiril Udnes Weng (26) vurderte drastisk grep etter helgas nedtur. Nå har hun snudd.

PÅ VEI UT AV MØRKET? Akkurat her løper Tiril Udnes Weng riktignok inn mot mørket, men det er kort vei til lyset, om ikke annet. Foto: Terje Pedersen / NTB
PÅ VEI UT AV MØRKET? Akkurat her løper Tiril Udnes Weng riktignok inn mot mørket, men det er kort vei til lyset, om ikke annet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

Tiril Udnes Weng ble syk etter Tour de Ski, men var tilbake i verdenscupsirkuset forrige helg. Det ble ikke et hyggelig comeback.

Verdenscuplederen ble nummer 24 på fredagens sprint, og fulgte opp med en 29. plass på 10 kilometer fri. Det er langt unna nivået hun har vist tidligere denne sesongen.

- Jeg går bare rundt og surrer rundt der. Det er frustrerende, sa Udnes Weng til Viaplay.

BEDRE TIDER: Tiril Udnes Weng med den gule trøya på Lillehammer. Her feirer hun en andreplass, bak Frida Karlsson, på den 20 kilometer lange klassiske fellestarten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEDRE TIDER: Tiril Udnes Weng med den gule trøya på Lillehammer. Her feirer hun en andreplass, bak Frida Karlsson, på den 20 kilometer lange klassiske fellestarten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I etterkant av lørdagens renn var det en rådvill og skuffet Udnes Weng. I samtaler med Viaplay innrømmet 26-åringen fra Nes at hun var bekymret før VM, og at hun vurderte et drastisk grep.

Udnes Weng skulle etter planen bli med det norske kvinnelandslaget på høydesamling til italienske Lavazè før VM, men lørdag var hun usikker.

- Jeg må gjøre en rask evaluering. Jeg vet ikke om kroppen er klar for det. Alternativet er å reise hjem, sa Udnes Weng til Viaplay.

TV 2-ekspert Petter Northug var bekymret over det verdenscuplederen viste, men håpet at hun ble igjen i Italia:

KOM MED RÅD: Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KOM MED RÅD: Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var noe energiløst over Tiril i dag. Jeg hadde ikke droppet høydesamlingen. Jeg hadde dratt opp dit, tenkt at jeg har vært så sterk denne sesongen, slappet av der og gjort jobben, sa han til TV 2.

Viaplays Marthe Kristoffersen var bekymret:

- Jeg synes det er mest vondt å se på henne. Hun er en skuffet jente og man ser hvor fort selvtilliten hennes knekker, uttalte hun på direkten.

REAGERER: NM-stafetten skal være blant de store festdagene i norsk langrenn, men dagen derpå ulmer det litt under overflaten. Video: Løkås/Einangshaug. Klipp: NRK Vis mer

Udnes Weng har nå fått noen dager på å fordøye nedturen, og overfor Dagbladet bekrefter 26-åringen at hun gjennomfører høydesamlingen:

- Jeg blir. Jeg var litt usikker etter rennet, men jeg ser mange fordeler av å dra til høyden, sier Udnes Weng til Dagbladet.

- Hvilke fordeler?

- Den største fordelen er at vi har trenere og et bra støtteapparat rundt oss her. Hadde jeg dratt hjem hadde jeg vært alene. Jeg har også hatt god erfaring med høydetrening i år, så det spiller også inn, sier Udnes Weng, før hun legger til at det ikke akkurat trekker ned at det er sol og gode skiforhold i Lavazè.

Sjur Ole Svarstad er glad for at Udnes Weng landet på det valget hun gjorde:

- Det var et øyeblikks usikkerhet etter rennet, men dette blir bra, sier han til Dagbladet.

21. februar - 5. mars

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer