Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL i Pyeongchang

Skremte japanerne med superhopp

Maren Lundby (23) best i alle tre omgangene.

SUVEREN: Maren Lundby fortsetter å vise storform. Her fra dagens trening i Pyeongchang. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
SUVEREN: Maren Lundby fortsetter å vise storform. Her fra dagens trening i Pyeongchang. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Maren Lundby (23) kommer til OL i Sør-Korea som en av de største gullfavorittene. At formen er intakt viste skihopperen på dagens trening i Pyeongchang.

Hopperen fra Kolbukameratene var best i alle tre omgangene i formiddag, norsk tid. I første hopp landet hun på 107,5 meter. Det er bare seks meter bak bakkerekorden til østerrikeren Stefan Kraft.

- Hoppinga er på et bra nivå. Det er godt tegn. Hadde jeg landet på 90–95 meter, ville jeg vært mer bekymret, sier Lundby til Dagbladet.

Følges av mange medier

I andre og tredje omgang fulgte hun opp med et svev på 105,5 meter begge ganger. Dermed satte hun den japanske yndlingen Sara Takanashi på plass.

Sistnevnte følges av et enormt pressekorps i OL. 21-åringen har fire medaljer fra VM – deriblant et gull i miks lagkonkurranse fra 2013 – men intet OL-gull. Nå tørster hele Japan etter at hun skal klare dette.

BIG IN JAPAN: Japanske medier ville ha en bit av Maren Lundby etter dagens trening. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
BIG IN JAPAN: Japanske medier ville ha en bit av Maren Lundby etter dagens trening. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Men Lundby er favoritt. Hun leder verdenscupen suverent foran Katharina Althaus fra Tyskland og Takanashi. Og det som skjedde på trening i dag, skremte det japanske pressekorpset. Etterpå «overrumplet» de den norske jenta og bombarderte henne med spørsmål om hvordan formen er. Til slutt frøs hun så mye at hun ville inn i skiftebua.

Lundby hadde en dårlig føling med bakken i Pyeongchang i fjor. I dag slo hun til fra første stund. Jentene har ett hopprenn å forholde seg til. Det går i normalbakken mandag klokka 13.35 norsk tid.

- Det var en bra start i bakken. Deilig! Jeg fikk ingen god følelse her i fjor. Nå var jeg bra på plass i tilløpet og fikk til et bra førstehopp. Deretter kunne jeg bare jobbe på, forteller hun.

Eurosport-ekspert Anders Bardal fulgte treninga fra sidelinja. Han likte det han så:

- OL er årets store mål, så jeg vil tro at hun har en del spenning i kroppen, påpeker ekshopperen.

Store forventninger

- Du tror ikke presset kan bli for stort?

- Det som er kult er at det var hun som først begynte å snakke om gullet. Hun satte seg et klart mål, og det var OL-gull i Pyeongchang. Presset hun har, er det hun legger på seg selv, påpeker Bardal.

INSPIRERT AV LUNDBY: Silje Opseth. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
INSPIRERT AV LUNDBY: Silje Opseth. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Hun har skapt store forventninger. Per i dag er hun et av Norges største gullhåp.

- Hvorfor lykkes hun som hun gjør denne sesongen?

- Hun har vært i nærheten flere sesonger. Hun er gjennomført profesjonell. Hun er flink i alt hun gjør, både fysisk og mentalt.

98 meter

Norges andre deltaker, Silje Opseth, hadde 98 meter som sitt lengstehopp.

- Jeg fikk det ikke helt til i det første hoppet. I det andre og tredje hoppet gjorde jeg en justering som jeg tar med meg videre, sier hun.

- Hva tenker du om prestasjonene til Maren?

- Det er morsomt både for Maren og laget. Hun har vært stabil hele sesongen. Hun gir meg inspirasjon til å gjøre det samme, påpeker Opseth.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!