Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skremte WAGs leier privatfly til fotball-EM

Flyr fram og tilbake mellom kampene.

FRYKTER HETS: Kjærestene til de engelske landslagsspillerne har bestemt seg for å leie et privatfly for å frakte dem fram og tilbake mellom EM-kampene til England. De frykter for sikkerheten. På bildet er kona til Wayne Rooney, Coleen. Her er Metalist Kharkiv-supporterne i aksjon under en Europa League-kamp mot Sporting Lisboa tidligere i år. Foto: REUTERS/Gleb Garanich
FRYKTER HETS: Kjærestene til de engelske landslagsspillerne har bestemt seg for å leie et privatfly for å frakte dem fram og tilbake mellom EM-kampene til England. De frykter for sikkerheten. På bildet er kona til Wayne Rooney, Coleen. Her er Metalist Kharkiv-supporterne i aksjon under en Europa League-kamp mot Sporting Lisboa tidligere i år. Foto: REUTERS/Gleb Garanich Vis mer

(Dagbladet): England sliter med skader på sentrale spillere før EM, men Roy Hodgsons mannskap har slått både Norge og Belgia 1-0 i oppkjøringen.

Flere engelske profiler har i forkant av mesterskapet uttrykt frykt for rasisme. Blant annet Arsenals Theo Walcott har sagt at han ikke vil ta med familien til Polen og Ukraina.

Flere av fotballstjernenes kjærester - såkalte WAGs (Wifes and girlfriends) - tar derimot grep for å få med seg EM-kampene.

Britiske The Sun skriver at damene setter sikkerheten i fokus, og har bestemt seg for å leie et privatfly for å frakte dem fram og tilbake mellom kampene.

Fotballspillernes kjærester akter ikke å overnatte i Ukraina, og vil heller punge ut flere tusen dollar hver for å reise tur-retur i gruppespillet. Ifølge den britiske avisa gjør de dette fordi de ikke vil risikere å bli utsatt for hets, vold eller rasisme.

Tidligere landslagsspiller Sol Campbell har sagt at det er galt med et mesterskap i land der publikum frykter for sikkerheten.

WAGS i 2006: Cheryl Tweedie (Cole) og Victoria Beckham var på plass under VM i Tyskland i 2006. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
WAGS i 2006: Cheryl Tweedie (Cole) og Victoria Beckham var på plass under VM i Tyskland i 2006. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

- Bli hjemme, se det på TV. Ikke ta noen sjanser... for du risikerer å komme tilbake i ei kiste, sa Campbell.

England spiller alle sine innledende kamper i Ukraina og spiller sin første kamp neste mandag mot Frankrike. Kampen spilles i Donetsk.

England er i gruppe med Frankrike, Ukraina og Sverige.

Under fotball-VM i Sør-Afrika for to år siden, forbød landslagssjef Fabio Capello besøk av kjærestene.

Rio Ferdinand får ikke være med i årets mesterskap, men sa følgende om forbudet:

- Hvis jeg skal være ærlig, så ble vi litt av et sirkus med tanke på WAG-situasjonen. Det kunne virke som det var et stort show rundt hele England-stallen. Det var som å se på at et teaterstykke ble framført, og fotballen ble nesten sekundær, sa Ferdinand.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling