Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrev boksehistorie: Slik var kampen

Her er et sammendrag runde for runde.

FIT FOR FIGHT: For første gang i sin 45 år lange historie, sender HBO kvinneboksing direkte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FIT FOR FIGHT: For første gang i sin 45 år lange historie, sender HBO kvinneboksing direkte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Akkurat i dét klokka bikker 5 natt til søndag skriver Cecilia Brækhus boksehistorie. Med rundt 10 000 tilskuere til stede skal hun ta opp kampen mot Kali Reis i StubHub Center i Los Angeles - og det hele skal sendes på tv.

Aldri før har en kvinnelig boksekamp blitt vist direkte på storkanalen HBO. Kanalen har 50 millioner abonnenter og kampen vil bli vist i hundre land. Alle slike omstendigheter får amerikanerne til å sperre opp øynene.

De er mildt sagt nysgjerrige på hva den norske superbokseren – med 32 seirer av 32 mulige – kan bringe til torgs i beste sendetid lørdag kveld i USA.

- Trykk

Boksedronninga innrømmet fredag at hun har kjent trykket på kroppen.

- Selve oppkjøringen har vært bra. Men den siste uka har vært annerledes med et enorm pressetrykk hver eneste dag. Det er mye forskjellig som foregår. HBO skal ha sitt. Det har vært full rulle med medier fra morgen til kveld, sa Brækhus til Dagbladet.

- Overgår dette alt?

- Ja.

Kali Reis har 13 seirer og seks tap i karrieren. Brækhus er favoritt, men tar ingenting på forskudd.

- Hun er klar, hun er motivert, det blir ingen enkel kamp, erklærte hun.

Ny trener

For bare tre uker siden hanket Brækhus inn Lucia Rijker som sin nye trener. Samarbeidet skal etter planen vare fram til kampen, men de er åpen for at det også kan fortsette i framtida.

Den nye treneren har selv en imponerende karriere som proffbokser bak seg. Med 14 knockoutseiere på 17 kamper vet hun hva som skal til for å forberede Brækhus på den tøffe kampen.

- Jeg trenger bare å få henne fokusert. Det er ikke anbefalt å gjøre nye ting på så kort tid. Det kan virke forstyrrende. Hun er ubeseiret. Men hun må være skarp med tanke på oppgaven som venter, sa Rijker til Dagbladet lørdag.

Dagbladet oppdaterer deg runde for runde:

Kali Reis ble introdusert først, og entret ringen til hymnen av indianer-inspirert musikk.

Brækhus på sin side entrer ringen til «I Gotta Feeling» av Black Eyed Peas. Kommentatoren sier det enkelt og greit: «Stjerne».

Runde 1. Jevn start på kampen hvor bokserne tar og føler litt på hverandre. Ingen fikk inn noen skikkelig slag, men begge ble nok varm i trøya. Treneren forteller Brækhus at hun må flytte seg mer, og slå mer med venstre. «She is a sucker for that left hook», sier treneren.

Runde 2. Mye av det samme som i første runde, men mot slutten virket det som om Brækhus var den som hadde mest energi. Det virker lovende for fortsettelsen. Reprisene viser et par saftige Brækhus-treff.

Runde 3. Nå er Cecilia fra Bergen virkelig i gang. Treffer med flere serier, og ser virkelig ut til å ha overtaket. «Det er alt jeg trenger av deg», konkluderer treneren fornøyd. Nok en gang blir vi servert reprise av et saftig Brækhus-treff. Ansiktet til Reis disser nå.

Runde 4. Hakket jevnere nå, men Reis virker fortsatt hakket mer sliten enn Brækhus. Hun har nok kontroll på dette.

Runde 5. Runden starter med tre kjappe treff fra Brækhus, før hun slipper Reis mer inn i kampen. Amerikaneren får ikke mye ut av det. Brækhus prøver seg med en upper-cut, men bommer så vidt. «Du må skjerpe deg», får Reis beskjed om fra treneren. «Hvor lyst har du egentlig til å vinne dette», spør han.

På tribunen sitter foreldrene til Brækhus, tilsynelatende rolig.

Runde 6. Reis svarer på tiltale. Ser mye piggere ut i denne runden, og treffer med et par serier. Brækhus ser plutselig mer ubekvem ut. Uansett, Brækhus maktet å slå henne til blods.

Runde 7. Brækhus blir slått i bakken! Hun reiser seg raskt igjen, men nå har Reis virkelig knekt koden. Med et kjempetreff så det ut til at hun fikk Brækhus til å se stjerner et lite øyeblikk der. Brækhus slo imidlertid hardt tilbake etterpå. Både energisk og dramatisk nå!

«Du kan skade henne. Du prøver å gjøre for mye, du trenger bare å slå henne», sier treneren til Reis.

Reprisen av Reis' kjempetreff ser ikke bra ut. Brækhus knekker sammen, men svarer med et smil.

Runde 8. Brækhus har overtaket igjen. Får inn et par gode treff, mens Reis ser veldig sliten ut. Inviterer til hvile støtt og stadig, mens Brækhus bryter seg løs.

Også snur det igjen - like før det slås i bjella. Brækhus var på vei mot bakken nok en gang, etter at Reis fikk inn nytt kjempetreff.

«Ikke la henne ha flaks», sier treneren til Brækhus. Foreldrene ser mer nervøse ut på tribunen nå.

Runde 9. Jevn runde, men det ser ut til å bli en dramatisk avslutning på denne kampen. Kan Reis gjenta kjempetreffene sine, eller skal Brækhus sin stødige prestasjon gjennom kampen holde til å slå Reis ut?

«Gå for knockout», sier treneren til Brækhus. Dette blir spennende.

Runde 10. Energisk start hvor begge fyrer løs på hverandre. Brækhus med et par saftige treff med høyre. Reis bommer. Brækhus får inn en upper-cut. Reis henger ikke med lenger. Først treffer Brækhus med serie mot kroppen, så nok en jab midt i ansiktet. Dette må da lykkes for bergenseren.

HISTORISK KAMP: Cecilia Brækhus forklarer hvorfor hun byttet tilbake til Johnathon Banks. Video: NTB Scanpix Vis mer

Foreldrene ser selvsikre ut på tribunen nå. Kommentatorene tror også Brækhus kåres til vinner.

Dommeren holder begge i hånda. Og løfter hånda til Brækhus!

Fornøyd

Så ble en fornøyd Brækhus intervjuet.

- Det var en hard kamp. Reis er en tøff og vanskelig motstander. Jeg mener hun ga meg en vanskelig kamp, det var veldig jevnt.

Så blir hun spurt om hvordan det var da Reis så ut til å komme tilbake.

- Reis hadde noen harde treff. Jeg ble overrasket et par ganger. Det er vanskelig å tilpasse seg amerikanske hansker. Jeg må bare skryte av henne for å ha kjempet en god kamp - og ikke minst at det er den første kvinnekampen på HBO.

- Ønsker du deg en omkamp?

- Ja!

- Vi må sloss igjen, helt sikkert. Det var en kjempekamp!

PÅ PLASS: Cris Cyborg har ankommet kampen, og ryktene om en mulig kamp mot Brækhus svirrer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ PLASS: Cris Cyborg har ankommet kampen, og ryktene om en mulig kamp mot Brækhus svirrer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Nemesis på tribunen

Brækhus' nemesis Cris Cyborg har allerede meldt sin ankomst. Lenge har det versert rykter at en kamp mellom den amerikanske UFC-stjerna og Brækhus har vært på trappene, men det har aldri blitt gjort noen avtale om det.

At Cyborg kommer for å se kampen, har skutt fart i spekulasjonene nok en gang. En ivrig reporter spurte Brækhus om det er hun selv som har invitert Cyborg.

- Prøver du å skremme henne? ville TV-reporteren vite.

- Også Holly Holm, Claressa Shields og Hanna Gabriels kommer. Inviterer du dem alle for å prøve å sette en frykt i dem? fortsatte reporteren.

Brækhus slår imidlertid fast at Cyborg har invitert seg selv:

- Men jeg er glad hun kommer. Jeg liker henne. Hun er en stor idrettsutøver og pusher på, sa hun.

Flere anser et eventuelt oppgjør mellom Brækhus og Cyborg som kvinnenes svar på oppgjøret mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor.

Kampen starter klokka 05.00 norsk tid, og det er VG+ som har tv-rettighetene for den i Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media