<strong>OPPGAVE:</strong> Aalesunds trener Trond Fredriksen (midten) skrev oppgave om Michael Barrantes og hans rolle i laget før han ble AaFK-trener.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
OPPGAVE: Aalesunds trener Trond Fredriksen (midten) skrev oppgave om Michael Barrantes og hans rolle i laget før han ble AaFK-trener. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Skrev forskningsoppgave om Barrantes: - Jeg var en grå mus

AaFK-treneren vet hvordan han skal erstatte sin tapte stjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): I går spilte Michael Barrantes sin siste kamp i norsk fotball.

Det betyr at AaFK mister den beste spilleren i klubbens mest fremgangsrike periode i historien. Ballkunstneren er tilnærmet umulig å erstatte for en klubb som AaFK.

Men er det én mann som har forutsetninger til å gjøre det, så er det AaFK-trener Trond Fredriksen.

Riktignok har den ferske hovedtreneren aldri hentet en spiller før i løpet av sine to måneder som AaFK-trener, men Fredriksen har faktisk skrevet en forskningsoppgave om Barrantes og hans offensive midtbanerolle.

Det gjorde han på eget initiativ, som et selvstudium på veien til å bli Tippeliga-trener.

- Ja, jeg gjorde faktisk det. Jeg var en grå mus som spiller og tenkte at jeg ville finne et område som jeg kunne analysere i dybden. Jeg laget en oppgave for å utvikle meg som trener, og valget falt på denne 10-er-rollen, forteller 38-åringen til Dagbladet.

Bjørdal og Thrandarsson Der brukte han nettopp Barrantes som eksempel i oppgaven.

- Jeg følte at dette var et område som vi burde forske på og som kunne skape kompetanse i klubben. Det var veldig interessant og lærerikt, forteller Fredriksen.

- Jeg studerte hvordan Barrantes løste denne rollen sammenlignet med de beste spillerne i Europa. Konklusjonen var at han er veldig dyktig. Vi mister en eminent fotballspiller og en flott ambassadør for klubben.

Nå må han forsøke å erstatte tapet av klubbens største stjerne.

- Gjennom denne oppgaven kjenner jo jeg hva Barrantes-rollen krever ekstra godt. Jeg mener at vi allerede har spillere i klubben som kan komme opp på hans nivå, sier AaFK-treneren og nevner ungguttene Henrik Bjørdal og Aron Thrandarson.

- De kan utvikle seg mye og komme opp på nivået til Barrantes på sikt, spår han.

Takket for seg I går tok altså Barrantes et tårevått farvel med Ålesund da han ble løftet rundt på Color Line Stadion av lagkompisene.

Kun i Amund Skiris avskjedskamp har så mange av AaFK-supporterne stått igjen etter at kampen er over.

- Jeg ville takke alle som kom på kampen. Jeg vil takke alle som har støttet meg i alle disse årene. Takk for alt, sa Barrantes til Dagbladet etter kampslutt.

Men først og fremst har AaFK mye å takke Barrantes for. I 2011 kom han fra intet og herjet fullstendig, blant annet med to scoringer da AaFK sensasjonelt slo AZ Alkmaar og to nye mål i cupfinaleseieren over Brann.

- Cupfinalen er mitt beste minne i AaFK. Det er det største jeg har opplevd på fotballbanen sammen med fotball-VM i Brasil i fjor, avslører 31-åringen.

I morgen setter han seg på flyet til Shanghai og kinesisk fotball.

- Det blir annerledes og nytt, men jeg er ikke redd. Det blir en spennende utfordring.

Ble hyllet Barrantes får skryt fra alle hold, blant annet Stabæks rutinerte trener.

Bob Bradley kjenner nemlig godt til Costa Rica-stjernen fra sin tid som USAs landslagssjef.

- Han har et veldig godt rykte på seg. Det er en glimrende spiller med et fantastisk blikk. Vi var opptatt av å hindre han i å diktere kampen, sier Stabæk-treneren til Dagbladet.

Også Sten Grytebust er full av lovord om mannen som drar til Kina på tirsdag.

- Jeg har spilt med Barrantes i hele hans tid i AaFK. Han er den beste spilleren jeg har spilt med. I 2011 kom han fra intet og dominerte fullstendig. Da var han Tippeligaens desidert beste spiller, mener AaFK-keeperen.

Også Mostafa Abdellaoue kommer til å savne Barrantes.

- Spillerforståelsen og blikket hans kommer jeg til å savne. Vi mister også en veldig bra fyr, sier AaFK-spissen.

<strong>SISTE KAMP:</strong> Aalesunds Michael Barrantes Rojas skriver autografer etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Stabæk på Color Line Stadion. Det var hans siste kamp i Tippeligaen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SISTE KAMP: Aalesunds Michael Barrantes Rojas skriver autografer etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Stabæk på Color Line Stadion. Det var hans siste kamp i Tippeligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer