Skrev NFL-historie: «Dette bildet er verdt mye mer enn 1000 ord»

Kvinnelig inntog i amerikansk fotball.

IKONISK BILDE: Arizona Cardinals-trener Jen Welter (t.v) snakker med linjedommer Sarah Thomas. De er to kvinnelige innslag i en mannsdominert sport. Foto: AP Photo/Ross D. Franklin/NTB Scanpix
IKONISK BILDE: Arizona Cardinals-trener Jen Welter (t.v) snakker med linjedommer Sarah Thomas. De er to kvinnelige innslag i en mannsdominert sport. Foto: AP Photo/Ross D. Franklin/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At amerikansk fotball er en mannsdominert sport hersker det liten tvil om.  Det var derfor en historisk dag da Jennifer Welter (37) ble den første kvinnelige treneren i NFL. Treneren, som går under navnet Jen, er en del av trenerteamet i Arizona Cardinals.

Jen Welter spilte selv amerikansk fotball i 14 år som linebacker for Dallas Diamonds, noe som resulterte i fire seriemesterskap. Hun skal trene spillere som spiller i samme rolle som hun selv gjorde.

- Jeg har vært en del av denne sporten lenge, men dette var ikke noe jeg drømte om. Det var noe som jeg aldri hadde sett for meg, sier Welter ifølge Bleacherreport om det å bli trener i et herrelag.

- Hvis jeg hadde fortalt noen at jeg ville bli NFL-trener, ville de sannsynligvis sett på meg som om jeg var gal, fortsetter hun.

Fikk spørsmålet Det hele startet da Arizona Cardinals' hovedtrener Bruce Arians ble spurt på en pressekonferanse om når NFL ville få en kvinnelig trener.

- Så fort de beviser at de kan gjøre spillere bedre, var svaret fra Arians, skriver ESPN.

Den kommentaren gjorde at Jen Welter ringte til Bruce Arians. Resten er, som de sier, historie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.