IKONISK BILDE: Arizona Cardinals-trener Jen Welter (t.v) snakker med linjedommer Sarah Thomas. De er to kvinnelige innslag i en mannsdominert sport. Foto: AP Photo/Ross D. Franklin/NTB Scanpix
IKONISK BILDE: Arizona Cardinals-trener Jen Welter (t.v) snakker med linjedommer Sarah Thomas. De er to kvinnelige innslag i en mannsdominert sport. Foto: AP Photo/Ross D. Franklin/NTB ScanpixVis mer

Skrev NFL-historie: «Dette bildet er verdt mye mer enn 1000 ord»

Kvinnelig inntog i amerikansk fotball.

(Dagbladet): At amerikansk fotball er en mannsdominert sport hersker det liten tvil om.  Det var derfor en historisk dag da Jennifer Welter (37) ble den første kvinnelige treneren i NFL. Treneren, som går under navnet Jen, er en del av trenerteamet i Arizona Cardinals.

Jen Welter spilte selv amerikansk fotball i 14 år som linebacker for Dallas Diamonds, noe som resulterte i fire seriemesterskap. Hun skal trene spillere som spiller i samme rolle som hun selv gjorde.

- Jeg har vært en del av denne sporten lenge, men dette var ikke noe jeg drømte om. Det var noe som jeg aldri hadde sett for meg, sier Welter ifølge Bleacherreport om det å bli trener i et herrelag.

- Hvis jeg hadde fortalt noen at jeg ville bli NFL-trener, ville de sannsynligvis sett på meg som om jeg var gal, fortsetter hun.

Fikk spørsmålet Det hele startet da Arizona Cardinals' hovedtrener Bruce Arians ble spurt på en pressekonferanse om når NFL ville få en kvinnelig trener.

- Så fort de beviser at de kan gjøre spillere bedre, var svaret fra Arians, skriver ESPN.

Den kommentaren gjorde at Jen Welter ringte til Bruce Arians. Resten er, som de sier, historie.

- Jeg venter fortsatt på at noen skal klype meg i armen!, sier Welter.

Dommer på fulltid Men Welter er ikke den eneste dama som har grunn til å juble denne sesongen. Sarah Thomas (41) er linjedommer i amerikansk fotball, og ble den første kvinnen til å jobbe fulltid som linjedommer denne sesongen.

41-åringen hadde sin første kamp i sin nye stilling under en NFL-treningskamp forrige lørdag.

Samtidig ble Jen Welter altså den første kvinnelige treneren når hun inntok benken i den samme treningskampen.

De to kvinnene gratulerte hverandre på gressmatta i forbindelse med oppgjøret, noe som ble et ikonisk bilde på et historisk øyeblikk.

«Dette bildet av Jen Welter og Sarah Thomas er verdt mye mer enn 100 ord», skriver Maxwell Strachan i The Huffington Post.