Tre nordmenn på banen samtidig i Serie A:

Skrev norsk historie

Lørdag ble det skrevet norsk historie på San Siro. Det sørget Jens Petter Hauge, Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen for i oppgjøret som endte med poengdeling.

HISTORISK: Jens Petter Hauge var med på å skrive historie mot Sampdoria. Foto: Antonio Calanni/AP
HISTORISK: Jens Petter Hauge var med på å skrive historie mot Sampdoria. Foto: Antonio Calanni/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Jens Petter Hauge entret banen etter 74 minutters spill, ble det skrevet norsk historie i Milano.

Sampdorias Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen var allerede på banen, som betydde at det var tre nordmenn på banen for første gang i et Serie A-oppgjør.

Morten Thorsby var den eneste av nordmennene som startet kampen, men både Hauge og Askildsen ble byttet inn i andre omgang.

Norsk storspill

Kampen var preget av flere bunnsolide involveringer fra Morten Thorsby, som kommer fra en god landslagskamp mot Montenegro.

Nordmannen kontrollerte midtbanen hele første omgang, Thorsby var også svært nære å sende Sampdoria i ledelsen, men ble hindret av et tigersprang fra Donnarumma.

Kristoffer Askildsen ble byttet inn i det 62. minuttet, for å stabilisere midtbanen etter Adrian Silvas røde kort. Unggutten debuterte tidligere denne sesongen for nødlandslaget, og fikk sitt femte innhopp i Serie A mot Milan.

Han ble makkeren til Thorsby sentralt på banen, dermed var det de to tidligere Stabæk-spillerne som styrte midtbanen til Sampdoria.

Fått med deg denne?

ITALIA: Norske Morten Thorsby får oppmerksomhet i Serie A. Video: Ljosland / Strive Vis mer

Redningsmannen Hauge

Den tidligere Bodø Glimt-spilleren ble byttet inn før slutt og skulle raskt prege kampen.

Ikke bare sørget han for norsk historie, men han reddet også poenget for storklubben Milan.

Hauge tredde gjennom Rebic med en flott pasning sju minutter før slutt, men kroaten maktet ikke å utnytte sjansen.

Fire minutter seinere var nordmannen iskald. Zlatan spilte ballen til Kessie, som slo ut til Hauge. Nordmannen vendte bort to forsvarere og overlistet Sampdoria-målvakt Audero.

- Det var et viktig og fint mål. Jeg er veldig fornøyd med å endelig ha scoret igjen. Ett poeng er bedre enn ingen, selv om vi alltid jakter tre poeng. Det er ni kamper igjen, og det er fortsatt muligheter for oss, sa Hauge til NTB etter kampen og fortsatte:

- Det er 27 poeng å kjempe om. Gjør vi jobben vår og spiller på vårt nivå, er jeg sikker på at vi hvert fall sikrer oss Champions League-plassen. Nå må vi jobbe hardt og ta en kamp av gangen.

Det resulterte i Hauges femte mål i Milan-trøya og at Milan beholder andre plassen i Serie A. Thorsby og Askildsen sitt Sampdoria blir liggende på tiendeplass etter poengdelingen i Milano.

Oppgjøret var Morten Thorsbys 50. kamp i Serie A, som betyr at han er nordmannen med femte flest kamper i Serie A.

Topp 5-liste over nordmenn med flest kamper i Serie A:

Ragnar Larsen, 149 kamper.

Per Bredesen, 140 kamper.

John Arne Riise, 99 kamper.

Tore André Flo, 63 kamper.

Morten Thorsby, 50 kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer