Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Skrev ny avtale

Sjølsikkert la agent John Shittu armen rundt John Obi Mikel på vei inn for å se Fulham-Norwich søndag. Rune Hauge bekrefter nå overfor Dagbladet at Obi Mikel skrev ny agentavtale med Shittu på 18-årsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet): Det er nå seks dager siden John Obi Mikel og John Shittu rømte til London for å få fred. Saken er ikke noe nærmere en løsning, og Obi Mikel har den siste uka ikke vært nærmere en fotballbane enn da han satt på tribunene på Craven Cottage søndag. De var sammen med Shittus sjef i Sports Entertainment&Media Group (SEM), Jerome Anderson. Dette bildet som sto på trykk i Daily Mail mandag, er det siste offentligheten har sett av unggutten.

-  John Obi Mikel er fortsatt her i London med meg, sa Shittu til Dagbladet i går.

Bundet til Shittu

Lyn-direktør Morgan Andersen har påstått at John Obi Mikel fritt kunne bryte agentavtalen med John Shittu da han undertegnet for Manchester United 29. april uten Shittus bistand eller tilstedeværelse. Dette fordi agentavtalen med Shittu var skrevet før John Obi Mikel ble 18 år (22. april) - med farens underskrift. I en skriftlig redegjørelse 13. april, skrev Lyn om Obi Mikel at «han anså seg ubundet av enhver avtale hans far hadde inngått på hans vegne».

Men da Rune Hauge snakket med Dagbladet sist fredag, antydet han i en bisetning at det var inngått en ny avtale med Shittu. I går bekreftet Hauge dette da Dagbladet snakket med ham på nytt.

-  Han skrev ny avtale med Shittu i Oslo på 18-årsdagen. Det har Jerome Anderson sagt til meg, sier Hauge.

Det er i så fall en bindende avtale som ikke Obi Mikel og Lyn uten videre kan se bort fra.

Har egen advokat

Men Obi Mikel kan heller ikke se bort fra at han har en bindende arbeidskontrakt med Lyn. Det betyr at han i løpet av svært kort tid bør innfinne seg i Oslo og møte på trening igjen. I går mottok Norges Fotballforbund et brev fra SEM om saken. Dette ble videresendt til Lyn. I brevet skriver SEMs advokat Michael Harris at SEM deler Lyns og Fotballforbundets bekymring og oppfordrer Lyn til å gå i «konstruktiv dialog» med SEMs representanter i Norge, det vil si Rune Hauge-selskapet Profile Sport og advokat Marius Gisvold.

-  Dette henstilte jeg om onsdag-torsdag i forrige uke, men har fortsatt ikke fått noe svar, sier Gisvold til Dagbladet.

I brevet opplyser Harris at Obi Mikel også har skaffet seg egen advokat og at SEM har oppfordret Obi Mikel om å forklare seg gjennom advokaten sin så snart som mulig.

Lyn har svart

Lyn har allerede gitt tilsvar på brevet:

-  Vi har sendt et svar på brevet til NFF i og med at det er de som mottok brevet fra Harris, sier Morgan Andersen.

Etter å ha lest brevet ble Andersen usikker på om SEM fortsatt mener at de representerer Mikel.

-  Det er vanskelig å tolke hvem SEM egentlig representerer i og med at de skriver at Mikel har fått sin egen representant. Vi tar gjerne et møte for mye enn ett for lite hvis det kan bidra til å løse saken, sier han.

-  Obi Mikel har fortsatt SEM som agentselskap, men han har nå i tillegg fått en egen advokat til å ivareta sine interesser, sier Gisvold.

-  Lyn jobber nå gjennom NFF for å få Mikel hjem. Vi har sagt hele tida at han er vår spiller. Mye kommer til å skje de neste dagene. Det skal bli riktig gøy framover, sier Andersen til Dagbladet.

Og fastslår det eneste som foreløpig synes sikkert:

-  Mikel er jo nødt til å komme tilbake til oss. Hvis ikke kan han jo ikke spille fotball på to år. Vi er det eneste faste holdepunktet i Mikels liv.

Berg holder døra åpen for Mikel

SKIEN (Dagbladet): - Han er velkommen tilbake når han vil, sier Henning Berg til Dagbladet.

Mikel uteble fra trening søndag, og dukket heller ikke om til bortekampen mot Odd Grenland mandag. Men Lyn-treneren utelukker sanksjoner.

- Mikel hadde spilt mot Odd dersom han hadde vært tilgjengelig. Mest av alt er denne saken synd for John. Og mest av alt håper jeg at han sjøl får bestemme hvor han skal spille fotball. Akkurat nå tror jeg ikke han gjør det, sier Berg som er overbevist om at Mikel gjerne hadde spilt for Lyn akkurat nå.

- Han var happy her, han gledet seg sammen med gutta, hadde det helt topp. Og så skjer dette. Plutselig er alt bare kaos.

Mot Odd fylte Tomasz Sokolowski plassen til Mikel.

- Soko spilte en god kamp, sier Berg. Og det viser at vi kan klare oss bra også uten Mikel.

- Er Mikel fortsatt i planene dine?

- Jeg håper jo at han kommer tilbake. Han er en god spiller.

- Tør du bruke de andre nigerianerne etter at det er sådd tvil om skolestatusen til spillerne og dermed også oppholdstillatelsen?

- De er klarert fra forbundet. Det holder for meg, svarer Henning Berg. Også mandagens matchvinner, Jo Tessem, håper å se Mikel tilbake i Lyn-drakta.

- Han er velkommen tilbake. Vi synes utrolig synd på Mikel og det han må gjennom, sier Tessem.

PRØVER Å TA GREP: Fotballagent John Shittu og Lyn-spiller John Obi Mikel dro sammen på kampen Fulham-Norwich søndag. Her er de fotografert på vei inn på Craven Cottage i London.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!