Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrev proffkontrakt 1. januar. To dager etterpå testet han positivt for doping

Caja Rural-rytteren Alberto Gallego i trøbbel.

TATT FOR DOPING: Alberto Gallegos kontrakt med det spanske laget Caja Rural er terminert og han er midlertidig suspendert fra alle konkurranser av det internasjonale sykkelforbundet (UCI).
Foto: EPA/JOSE COELHO/NTB Scanpix
TATT FOR DOPING: Alberto Gallegos kontrakt med det spanske laget Caja Rural er terminert og han er midlertidig suspendert fra alle konkurranser av det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Foto: EPA/JOSE COELHO/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den 3. januar testet Caja Rural-rytteren Alberto Gallego positivt for det forbudte stoffet stanozolol. Spanjolens kontrakt med det spanske laget er terminert og han er midlertidig suspendert fra alle konkurranser av det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Hendelsen skjedde to dager(!) etter at klatreren skrev profesjonell kontrakt, noe som må være ny uoffisiell verdensrekord.

Det var under en rutinekontroll at spanjolen testet positivt. Selv om syklisten har rett til å ta en B-prøve av testen, vil ikke Caja Rural ha noe mer med ham å gjøre.

Skuffet 25-åringen fikk dermed aldri delta i noen ritt for Caja Rural.

«Beslutningen er tatt i tråd med gjeldende regler i laget. Rytteren kom til laget 1. januar og har ikke deltatt i noen løp i 2016-sesongen. Laget er skuffet over nyheten, da vi streber etter å delta i en ren sport», står det å lese i pressemeldingen.

Lett å maskere Gallego syklet for det portugisiske laget Rádio Popular forrige sesong og slo igjennom da han ble nummer sju i etapperittet Route du Sud, som gikk i slutten av juni.

Stanozolol er syntetisk steroid, utvunnet fra testosteron og har en oppbyggende effekt på kroppen. Ifølge Wikipedia er det populært fordi det gir lite bivirkninger og er lett å maskere ved uanmeldte dopingtester.

Det var tydeligvis ikke lett for Alberto Gallego.

Folk ble oppmerksom på stanozolol da løper Ben Johnson testet positivt for steroidet etter å ha tatt OL-gull på 100 meter i Seoul i 1988.

Gallego skulle egentlig starte sesongen med GP Marseillaise førstkommende søndag. Nå spørs det om han finner seg et nytt sykkellag med det første.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media