Skrev proffkontrakt 1. januar. To dager etterpå testet han positivt for doping

Caja Rural-rytteren Alberto Gallego i trøbbel.

TATT FOR DOPING: Alberto Gallegos kontrakt med det spanske laget Caja Rural er terminert og han er midlertidig suspendert fra alle konkurranser av det internasjonale sykkelforbundet (UCI).
Foto: EPA/JOSE COELHO/NTB Scanpix
TATT FOR DOPING: Alberto Gallegos kontrakt med det spanske laget Caja Rural er terminert og han er midlertidig suspendert fra alle konkurranser av det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Foto: EPA/JOSE COELHO/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 3. januar testet Caja Rural-rytteren Alberto Gallego positivt for det forbudte stoffet stanozolol. Spanjolens kontrakt med det spanske laget er terminert og han er midlertidig suspendert fra alle konkurranser av det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Hendelsen skjedde to dager(!) etter at klatreren skrev profesjonell kontrakt, noe som må være ny uoffisiell verdensrekord.

Det var under en rutinekontroll at spanjolen testet positivt. Selv om syklisten har rett til å ta en B-prøve av testen, vil ikke Caja Rural ha noe mer med ham å gjøre.

Skuffet 25-åringen fikk dermed aldri delta i noen ritt for Caja Rural.

«Beslutningen er tatt i tråd med gjeldende regler i laget. Rytteren kom til laget 1. januar og har ikke deltatt i noen løp i 2016-sesongen. Laget er skuffet over nyheten, da vi streber etter å delta i en ren sport», står det å lese i pressemeldingen.

Lett å maskere Gallego syklet for det portugisiske laget Rádio Popular forrige sesong og slo igjennom da han ble nummer sju i etapperittet Route du Sud, som gikk i slutten av juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer