Stina Nilsson vant sprinten

Skrev svensk skihistorie

De ble blågult på hele pallen i Quebec.

SEIER: Stina Nilsson vant i Quebec. Her fra Tour de Ski tidligere i vinter. Foto: NTB scanpix
SEIER: Stina Nilsson vant i Quebec. Her fra Tour de Ski tidligere i vinter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

QUEBEC (Dagbladet): Stina Nilsson sørget for seier i sprintverdenscupen sammenlagt allerede da hun vant sin kvartfinale foran Maiken Caspersen Falla. Hun er den første svensken som vinner en verdenscup sammenlagt, og skrev sånn sett historie allerede på starten av dagens tøffe konkurranse.

Hun og Falla var blant de største favorittene på kveldens sprint i Quebec, og tok seg også greit videre fra hver sin semifinale også.

I finalen møtte de Maja Dahlqvist, Frida Karlsson, Jonna Sundling og Sadie Bjornsen. Fire svensker mot nordmannen og amerikaneren altså.

Og de svenske tok grep fra start i finalen. Lenge lå alle de fire svenske aller fremst, og på oppløpet var det tre av dem som knivet om pallplassene.

Nilsson var sterkest av dem alle, og vant etter en fotofinishduell mot Dahlqvist. Sundling tok tredjeplassen.

- Det var tøffe forhold. Det var vanskelig å finne riktig taktikk. Til slutt ville jeg gå tøft i motbakkene, og jeg gikk for det. Jeg er glad for at jeg til slutt fikk tåa mi foran Maja, fortalte Nilsson i et NRK-sendt intervju.

Falla klarte ikke å henge med de beste i finalen, og endte på fjerdeplassen.

- Jeg visste at det ble tøft i finalen. Jeg skviste ut det siste jeg hadde av krefter. Det er godt at sprintcupen er over, sa hun til NRK.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer