Skriften på veggen

Få lag sliter mer for poengene enn Vålerenga. Så langt har slitet ført laget til andreplass på tabellen. Men Kjetil Rekdal er fortsatt usikker, og med god grunn.

ULLEVAAL (Dagbladet): Når scoringsprosenten ligger under 20 kan slitet fort bli tappende og ødeleggende.

-  Før denne kampen var scoringsprosenten 18, sier Rekdal. -  Det forteller alt om hvor problemet vårt ligger. Så det sier seg sjøl at vi må score mer - det er for kraftkrevende å holde på slik vi gjør, sier Rekdal til Dagbladet.

-  Jeg innrømmer gjerne at jeg drømmer om en seier på tre eller fire scoringer.

Kongelige tanker

En annen VIF-drøm, som Kjetil Rekdal nekter å snakke om, er topp fire på tabellen når status gjøres opp til høsten. Det vil i så fall bety Royal League, en kongelig vinter med fotball på høyt skandinavisk nivå og etterlengtede penger i VIF-kassa.

-  Det snakker vi ikke høyt om i denne klubben, sier Rekdal. -  Jeg nekter plent at folk skal tenke tabell i det hele tatt. Men ja, topp fire er selvfølgelig det det meste handler om. Og det faktum at vi er med.

Kjetil Rekdal har siden han kom til Vålerenga snakket om de 30 poengene som må til for å sikre ny kontrakt. Det gjør han ikke i år.

-  Nei, jeg ser ikke den veien. Vi skal være ferdige med det. Men når 30 poeng først er nevnt - jeg tror man må ha minst 31 denne sesongen for å berge kvalikplassen.

Vålerenga- Odd Grenland 1- 0


(0- 0).
Mål: 1- 0 Kjetil Rekdal (80).
Dommer:
Kjell Alseth, Stjørdals/Blink.
Gult kort:
Christian Flindt Bjerg, Odd Grenland.


Tilskuere:
9726.

Tippeligaen er og kommer til å fortsette å være jevnere enn noen gang før.

Siste utløsning?

I går var det sjefen sjølv som gjorde utfallet rettferdig. Først kalte han det en deilig utløsning og så begynte vi å diskutere om han traff ballen godt eller ikke. Uansett - Kjetil Rekdals seiersperle kan ha vært hans siste scoring.

-  Jeg ser ikke bort fra det - det er ikke sikkert det blir så mange flere, sier han.

Av følgende grunn:

-  Jeg har tenkt til å gi meg snart. Jeg skal ikke spille fotball til jeg går i grava.

I går kveld derimot gikk VIF-treneren på høyrebacken. Inntil han ti minutter før slutt skrudde tre poeng rett inn i krysset på et frispark fra innleggsposisjon utenfor 16-meteren. Og det var ikke bare det at han traff ballen godt - eller rett og slett helt feil - læret blåste inn så det sang.

Med både sideskru og toppspinn på en gang.

Mål på kapteinsordre

-  Jeg prøvde å skyte i det hjørnet, sier Kjetil Rekdal.

-  Men det var selvfølgelig flaks at ballen fikk den buen den fikk.

Det var VIF-kaptein Tom Henning Hovi som ba Rekdal om å skyte på mål istedenfor å crosse ballen inn i mølja.

-  Om det var bevisst eller ikke får du spørre Kjetil om, smiler Hovi. -  Jeg har jo min teori. Men det spiller jo ingen rolle - ballen gikk i mål. Og så vant vi en vanvittig viktig og deilig seier.

SØLVPRAT: Tabeller juger aldri, sies det. I så fall er Vålerenga et topplag, selv om det ikke alltid ser slik ut. Vålerengas trener Kjetil Rekdal (t.h) intervjues av klubbens adm. direktør Kjetil Siem etter kampen.