Skriker etter Zidane

Frankrike var et Barthez-bein fra å bli utslått av VM. Nå roper spillere og trener på sitt skadde geni.

Barthez reddet Frankrike

Kampen minutt for minutt

Frankrike er ikke det samme uten balltrollmannen som kalles Zizou. Mens spiller nummer 10 har vært lårskadd har laget score null mål og kapret ett poeng på to kamper.

Tirsdag er det briste eller bære mot Danmark, med eller uten verdens dyreste spiller, Zinedine Zidane.

- Vi håper han er tilbake til neste kamp. Det vi hjelpe oss. Vi har ikke noe valg, vi må slå de med to mål for å kvalifisere oss, sier venstreback Bixente Lizarazu.

Ikke siden 1966, da Brasil mislyktes, har en verdensmester blitt slått ut i gruppespillet. Trener Roger Lemerre tør ikke garantere at Zidane er tilbake mot Danmark.

- Han kommer seg litt etter litt og han løper. Det var for tidlig for ham å spille i dag, men hva vet vi i morgen? Jeg håper vi får han i spill snart, sier Lemerre.

Frankrike-treneren tror laget klarer seg uten Zidane, men innrømmer at han er hjertelig velkommen.

- Systemet vår blir ikke annerledes uten Zidane. Men når det gjelder effektiviteten kan man jo spørre seg hva hans fravær betyr.

Kanskje må Frankrike klare seg uten Zidane mot Danmark. Slik kan i hvert fall Lemerre tolkes.

- Det blir en personlig seier for Zidane hvis han kommer innpå i løpet av åttendedelsfinalen.

Da snakker vi om en kamp 15. eller 16. juni. Og det er ikke sikkert Frankrike kommer så langt.

Bookmakerne tviler i hvert fall. Før avspark i dag ga et nytt fransk VM-gull sju ganger pengene. Etter kampen får du 1100 kroner får hver hundrelapp du satser.

(Dagbladet.no)

REDNINGSMANNEN: Frankrike har ikke scoret et eneste mål i fotball-VM. Nå venter alle på at Zinedine Zidane skal bli frisk nok til å spille.