Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skriv under erklæringen, eller få sparken

Boasson Hagens lag er skremt over dopavsløringer.

HELT DOPINGFRITT: Edvald Boasson Hagen og de andre Sky-syklistene, samt de i ledelsen, må garantere for at de aldri har vært involvert i dopingbruk.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HELT DOPINGFRITT: Edvald Boasson Hagen og de andre Sky-syklistene, samt de i ledelsen, må garantere for at de aldri har vært involvert i dopingbruk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Edvald Boasson Hagen og de andre Sky-syklistene må skrive under en erklæring om at de aldri har dopet seg for å få fortsette på laget.

Det samme gjelder støtteapparatet og lagledelsen. Dersom de ikke skriver under, eller hvis noen blir tatt i løgn i framtiden, vil de få sparken fra laget.

- I løpet av de neste ukene vil vi snakke individuelt med alle på laget og be alle, på hele laget, om å skrive under en erklæring om at de aldri har vært eller er involvert i doping, skriver Sky på sitt nettsted.

Dopingsaken mot Lance Armstrong har rystet sykkelmiljøet. USAs antidopingbyrå har utestengt Armstrong på livstid, og ekssyklisten er fratatt alle sine sju seirer i Tour de France.

- Som alle andre, er vi sjokkert over de ferske avsløringene om systematisk doping i sykkelsportens fortid. Vi har derfor tatt tak for å bekrefte vår forpliktelse om å være et rent lag, heter det i uttalelsen fra Boasson Hagens lag.

Lars Petter Nordhaug har syklet for Sky de siste sesongene, men skifter til Rabobank i 2013. Gabriel Rasch er ny rytter i Sky neste år.

(NTB)