HELT DOPINGFRITT: Edvald Boasson Hagen og de andre Sky-syklistene, samt de i ledelsen, må garantere for at de aldri har vært involvert i dopingbruk.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HELT DOPINGFRITT: Edvald Boasson Hagen og de andre Sky-syklistene, samt de i ledelsen, må garantere for at de aldri har vært involvert i dopingbruk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Skriv under erklæringen, eller få sparken

Boasson Hagens lag er skremt over dopavsløringer.

Edvald Boasson Hagen og de andre Sky-syklistene må skrive under en erklæring om at de aldri har dopet seg for å få fortsette på laget.

Det samme gjelder støtteapparatet og lagledelsen. Dersom de ikke skriver under, eller hvis noen blir tatt i løgn i framtiden, vil de få sparken fra laget.

- I løpet av de neste ukene vil vi snakke individuelt med alle på laget og be alle, på hele laget, om å skrive under en erklæring om at de aldri har vært eller er involvert i doping, skriver Sky på sitt nettsted.

Dopingsaken mot Lance Armstrong har rystet sykkelmiljøet. USAs antidopingbyrå har utestengt Armstrong på livstid, og ekssyklisten er fratatt alle sine sju seirer i Tour de France.

- Som alle andre, er vi sjokkert over de ferske avsløringene om systematisk doping i sykkelsportens fortid. Vi har derfor tatt tak for å bekrefte vår forpliktelse om å være et rent lag, heter det i uttalelsen fra Boasson Hagens lag.

Lars Petter Nordhaug har syklet for Sky de siste sesongene, men skifter til Rabobank i 2013. Gabriel Rasch er ny rytter i Sky neste år.

(NTB)