Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skriver bok med senior

Knut Torbjørn Eggen spurte Egil Olsen om han kunne overta jobben som hovedtrener i FFK. Sjøl blir han forfatter og «medtrener».

FREDRIKSTAD (Dagbladet): -  Det blir min historie i en fotballtidslinje. Vi skal på en måte følge opp far min sin bok «Godfoten». En slags «Godfoten: Arven», om du vil. Sjøl om tittelen på boka ennå ikke er bestemt, sier Knut Torbjørn Eggen til Dagbladet.

Boka skal gis ut på Aschehoug forlag. Og blir et samarbeid mellom Eggen junior og senior, samt journalist Jens Olav Simensen.

Hensyn til familien

I går sjokkerte Knut Torbjørn Eggen fotballbyen Fredrikstad. Suksesstreneren som tok FFK fra 2. divisjon til ny kontrakt i Tippeligaen i første sesong, trakk seg som hovedtrener. Neste år blir han hjelpetrener sammen med Per Egil Ahlsen.

-  Det tar tid å skrive bok, smiler Knut Torbjørn Eggen.

Men forfatterambisjonene er ikke hovedårsaken til at Eggen nå bare skal jobbe «pluss/minus» ti timer i uka i Fredrikstads trenerteam.

Ikke affekt

-  Det er lett at fotballtreneryrket betyr alt. Jeg har tenkt litt på et sitat som far min har brukt en del ganger: «Pass på at livet ikke bare består av vårsesonger og høstsesonger». Det kan være greit med en vinterferie- og en sommerferie med familien i blant. Nå er gutten min 18 år gammel. Det er han ikke neste år, påpeker tobarnsfaren som bor i Moss. Eggen har trent FFK i tre sesonger. For seks uker siden fant han ut at det var nok.

-  Valget ble ikke gjort i affekt i motgang. Det var etter at vi begynte å prestere. Jeg tok valget omtrent da vi spilte mot Odd og Sogndal (Slutten av august. red.anm.).

Pizzafest

I går kveld var spillere, støtteapparat og ledere samlet på restauranten Pizzanini i Fredrikstad sentrum for avslutningsmiddag. Ytterst få visste tidligere på dagen at forretten var en ny hovedtrener. Og at navnet var Egil Olsen.

-  Jeg gleder meg til å jobbe med Egil. Han er en av mine store læremestre, sier Eggen som sjøl lanserte Drillo til styret som ny hovedtrener. Treneren var den første i FFK-miljøet som henvendte seg med jobbtilbud til den tidligere landslagstreneren.

FORFATTER: Neste sesong skal Knut Torbjørn Eggen få mer fritid, og blant annet bruke den til å skrive bok sammen med faren Nils Arne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media