Skriver bok om gullkultur

En misfornøyd Kjetil André Aamodt stoppet biografien om seg sjøl. Men over helga kommer han ut som medforfatter av fagboka «Kultur for gull».

- Dette blir ei bok om prestasjonsutvikling, som handler om å lede seg selv og lykkes sammen med andre, sier Aamodt.

Boka gis ut av Norges Idrettsforbunds eget sponsor- og næringslivsselskap onTarget. Ifølge manusansvarlig Jon Ivar Johansen er Aamodts tanker selve ryggmargen i boka:

- Kjetil står for 40 prosent av boka, sier Johansen.

Boka tar utgangspunkt i Aamodts erfaringer og filosofi fra snart 15 år i toppidretten. Han fokuserer på prestasjonen istedenfor å ha skylapper i forhold til selve målsettingen. Aamodt mener at det oftest går galt om man holder seg til det siste.

- Jeg synes dette er blitt en fin bok som kan være en god plattform for dem som ønsker å utvikle sitt eget potensial, sier Aamodt.

Skriver ny biografi

Boka lanseres 2. desember på en seanse der blant annet Fredrik Skavlan skal delta. Og denne lanseringen får definitivt ikke samme skjebne som den avlyste lanseringen av Aamodt-biografien «Den neste er den beste». I går meldte VG at Aamodt har stoppet biografien om seg sjøl, som var planlagt utgitt på Aschehoug i høst. Han mente at Aftenposten-journalist Thore-Erik Thoresens manus ikke var godt nok. Nå planlegger han en ny biografi med en ny forfatter til neste år.

- Jeg utsetter det til 2005, og har allerede en forfatter i tankene - uten at jeg vil ut med navn, sier han til Dagbladet.

Noe av materialet fra den havarerte biografien har han tatt med seg over i «Kultur for gull».

- Jeg har dratt ut det faglige fra biografien og tatt det med i denne boka, sier Aamodt som heller ikke utelukker at han i større grad vil sette seg ved tastaturet sjøl. Arbeidet med «Kultur for gull» har gitt mersmak.

Utsolgt

- Ja, det er gøy å prøve noe annet, sier Aamodt. Førsteopplaget på 6000 er allerede utsolgt.

- Vi trykker nå opp et nytt opplag på 10000, sier Johansen.

Og det er ikke bare forfatterne som nyter godt av næringslivsledere, idrettsledere og enkeltpersoners ønske om å komme bak Aamodts suksessformel.

- En stor del av overskuddet pløyes tilbake til Skiforbundets ungdomsgruppe i alpint, som ledes av Jørund Lie. Bare i år regner vi med at dette beløper seg til 200000 kroner, sier Johansen til Dagbladet.

Både Johansen og Aamodt presiserer at fagbokprosjektet har skjedd i full åpenhet med Aschehoug.