Skriver brev til Hareide

Egil Drillo Olsen går ikke med på at han har vært kritisk til Åge Hareide som landslagssjef.

(Dagbladet.no): Med 5-2 mot Singapore vant Hareide sin tredje strake kamp siden han overtok som Norge-trener. Dermed tangerte han Drillos rekord fra debutsesongen 1990.

Uten at den tidligere landslagssjefen depper over det. Han var faktisk ikke klar over statistikken.

- Nei, jeg visste ikke det. Jeg gleder meg på Åges vegne, sier Drillo til Dagbladet.no.

Han tror Hareide også knekker hans neste rekord, tre seirer og én uavgjort på fire kamper, når Norge møter Nord-Irland borte 18. februar.

- Det bør være mulig for Åge. Har ikke nordirene spilt 14 kamper eller noe sånn, uten å score? Jeg håper virkelig at han slår den rekorden, sier Drillo.

Har ikke ikke kritisert Åge

Han er i ettermiddag mest opptatt av å presisere at han ikke har kommet med noen kritikk av Hareide etter hans to første kamper som sjef. Han har heller ikke følt det sånn da han gjentatte ganger er blitt intervjuet de siste dagene.

- Det er særlig det at jeg skal ha vært så kritisk til Åge, sier Drillo.

Derfor satt Drillo seg ned i dag og skrev et brev til Hareide. For å oppklare det treneren mener er misforståelser i media.

- Det er veldig viktig for meg å få fram at jeg ikke har kritisert Åge. Vi har bare noe forskjellig syn på fotball, sier Drillo.

Han påpeker at det som kom fram i Adresseavisen i går, der Drillo etterlyste mer gjennombruddshissighet, ikke var et spark i retning den tidligere RBK-treneren landslagsstart.

Ingen overraskelse

- Da jeg ble spurt la jeg liten vekt på de to landskampene, jeg tenkte mest på fjoråret i Rosenborg, sier Drillo om teksten han har forfattet til Hareide.

- Det er akkurat det har jeg skrevet til Åge, for å rette opp misforståelsene. Det blir et åpent brev til Åge fra Drillo, sier Drillo.

Olsen legger ikke skjul på at at han er mindre glad i ballbesittelse enn Hareide.

- Åge vil beholde ballen i laget, særlig mot etablert forsvar. Det er ingen overraskelse at jeg har et annet syn, sier Drillo.

Den tidligere Wimbledon-treneren har et rykte som fotballdiktator, men sier at han er glad for at ikke alle tenker akkurat som ham selv.

- Naturligvis tror jeg det er sunt, sier Drillo.

Bra med mål

Han utelukker ikke at Norge var særs gjennombruddshissige mot Singapore i ettermiddag. For han har ikke sett kampen.

- Det er alltid bra å score mange mål, selv om motstanderen ikke holder høy klasse, sier Drillo.

Der er i hvert fall både Olsen og Hareide enige om.

NRK-EKSPERT:</B> Egil Drillo Olsen følger landslaget som ekspertkommentator for NRK. Her med Nils Johan Semb i fjor sommer.
IKKE KRITISK:</B> Åge Hareide har vunnet tre strake seirer. Drillo sier i dag at han bare peker på forskjellene i trenerfilosofiene.