Skriver ny kontrakt - med baby-klausul

Alle Gunn-Rita Dahle Flesjås kontrakter går ut til høsten. Hun bli ikke arbeidsledig selv om OL endte i fiasko. I den nye avtalen inngår et punkt om fødselspermisjon.

BEIJING (Dagbladet): Gunn-Rita Dahle Flesjå  stilte med ribbeinsbrist, lokalbedøvelse og tunge bein i går. Slikt blir det sjelden resultater av.

Hun la seg langt bak i feltet. En velt, en salto og en knekt bremsehendel etter en drøy times kjøring fikk henne til å parkere for dagen.

Svært skuffet

Velten var spektakulær nok, men ødela verken kroppsdeler eller plasseringsmuligheter. Til det var kroppen altfor lite villig til å yte det som skal til for å vinne olympiske medaljer. Og det er ganske mye. Nivået i toppen er skyhøyt.

- Det var det, sier Gunn-Rita og ler.

Hun tar nok det skuffende resultatet tyngre enn hun viste i går. OL har vært målet veldig lenge, og selv om Gunn-Rita har vunnet det som vinnes kan tidligere, er det surt å bli så frakjørt som hun ble i går. Ambisjonene lå på et helt annet nivå.

Fortsatt attraktiv

En ny kontrakt med Merida-laget er under forhandling. For Gunn-Rita skal være med i OL i London om fire år også. Det har hun bestemt for lenge siden.

VURDERER EGET LAG: Gunn Rita Dahle Flesjå og ektemannen Kenneth (t.v.) vurderer flere muligheter fram mot OL i London. Et av dem er å danne et eget lag. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
VURDERER EGET LAG: Gunn Rita Dahle Flesjå og ektemannen Kenneth (t.v.) vurderer flere muligheter fram mot OL i London. Et av dem er å danne et eget lag. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

- Og der skal jeg være i like god form som jeg var i da jeg vant gullet i Aten, sier hun.

Under London-lekene vil hun være 39 år. Gårsdagens vinner, tyske Sabine Spitz, er snart 37. Terrengsykkel på toppnivå er idrett for voksne damer.

- Vi forhandler med Merida nå. De har kommet med et greit utkast. Men alt er ikke på plass. Men det er ikke noe stress. Det ordner seg, sier Gunn-Rita.

Det gjør det ganske sikkert. Gunn-Rita har fortsatt det største navnet av dem alle i sporten, og hun har vunnet både maraton-VM og en v-cup i sommer, mer enn nok til å vise at hun ikke er ferdig.

Vurderer eget lag

Skulle det mot formodning ikke bli noen Merida-kontrakt, er det mange andre muligheter. En av dem er å danne et eget lag, et team Dahle-Flesjå.

Uansett skal den nye kontrakten inneholde en klausul om at er rom for et svangerskap ganske snart. Det har vært Gunn-Rita og Kenneths plan lenge.

- Det vil bare være hyggelig om vi får et barn sammen. Vi ønsker oss det. Og barn er det selvsagt rom for selv om vi skal satse mot London, sier ektemann og trener Kenneth.

Skriver ny kontrakt - med baby-klausul

- Når blir det?

-  Om vi er så heldige å få ønsket vårt oppfylt, kan det vel skje ganske snart.

Lene Byberg pnkterte to kilometer før mål og måtte løpe med sykkelen den siste biten. Hun endte på 13. plass. Med luft i dekkene hadde hun klart en plass blant de 8-10 beste.