Skriver om seg selv

Kjetil Rekdal har kort vei til primærkildene når han i disse dager skriver sin D-treneroppgave: Han skriver om seg selv.

- Temaet for oppgaven min blir den såkalte Rekdal-rollen på landslaget under Drillo, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Veileder for oppgaven er teoriguruen Andreas Morisbak.

- Han har selv skrevet en del avhandlinger om Kjetil Rekdal, og dem skal jeg lese. Selv om de handlet mest om pasningsferdighet, så er det er greit å få innblikk i andres syn på en selv. Så jeg kunne ikke fått en bedre veileder enn ham, sier Rekdal.

Men primært skal Rekdal øse ut av sine egne erfaringer i rollen som defensivt anker og spillesentral på midtbanen.

«Holding man»

- Mine egne erfaringer og opplevelser fra landslaget blir viktige. Men det er ikke det eneste, sier Rekdal.

- Jeg skal sammenlikne min rolle med den Bent Skammelsrud hadde i Rosenborg. Jeg skal intervjue Bent, og Nils Arne Eggen om hans rolle på Rosenborg. Og så skal jeg intervjue Drillo om Rekdal-rollen på landslaget.

I tillegg skal han dra paralleller med internasjonale spillere.

- Det skal også bli artig å se på spillere i Tyskland, England og Frankrike. Deschamps og Vieira har liknende roller på det franske landslaget, som såkalt «holding man». Så det blir ikke bare om meg.

Rekdal skal levere oppgaven 1. februar, og har allerede startet med skrivingen.

I går kveld drev han på med de første forberedelsene til oppgaven, innimellom fotballkamper i stua med sønnen Niklas.

Best i praksis

- Jeg har allerede startet med en del telefoner til folk som skal bidra. Så jeg kommer nok til å bruke noen timer på dette fram til februar. Og Rekdal, som fikk historiens høyeste karakter på NFFs C-kurs, har bare én bekymring for oppgaven.

- Jeg er nok mye bedre muntlig enn skriftlig. Jeg er en praktiker, ikke noen teoretiker. Men jeg skal nok greie å få det ned på papiret. Det blir nok ikke 60 sider, men heller 30 sider. Det beste er å være mest mulig presis, og poengtert i det man gjør.

- Akkurat som du selv utøvde «Rekdal-rollen», presist og med lite slurv?

- Ja, he, he. Det var dine ord.

30 SIDER OM SEG SELV: Kjetil Rekdal skriver om Rekdal-rollen på landslaget under Drillo i sin D-treneroppgave. Men han tror ikke oppgaven blir veeeeldig lang. - Jeg er nok mye bedre muntlig enn skriftlig, sier Kjetil Rekdal.