KONTRAKTSFEIRING?: Edvald Boasson Hagen (24) kan juble for at han nærmer seg ny langtidskontrakt. Her etter sin andre seier i årets Tour de France. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
KONTRAKTSFEIRING?: Edvald Boasson Hagen (24) kan juble for at han nærmer seg ny langtidskontrakt. Her etter sin andre seier i årets Tour de France. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADETVis mer

Skriver snart under for tre år med Team Sky

Edvald mot langtidskontrakt.

(Dagbladet): Kontraktsforhandlingene har tatt over tre måneder, men Edvald Boasson Hagen skriver snart under på en ny treårsavtale med Team Sky.

Dagbladet skrev allerede 9. juli at 24-åringens manager Birger Hungerholdt skulle i samtaler med Team Skys mektige sjef Dave Brailsford etter sommerens Tour de France.

Forhandlingene har pågått jevnlig siden, men av ulike årsaker er ingen bindende avtale signert. Nå nærmer det imidlertid seg, skal vi tro manager Hungerholdt.

- Brailsford og jeg har hele tiden vært enige om at dette ikke har vært noe å stresse med. Han er en veldig opptatt mann — blant annet som ansvarlig for de britiske syklistene til OL neste år — og det er det som er grunnen til at vi ikke har skrevet under på noe ennå, sier han.

- Bare detaljer igjen
Hungerholdt røper imidlertid at Boasson Hagen etter all sannsynlighet vil skrive under på en ny treårsavtale, for sesongene 2012, 2013 og 2014.

Hans nåværende kontrakt går ut om ett år, men poenget med å reforhandle avtalen allerede nå, er at Edvald skal kunne sikre seg enda bedre grunnlønn i det britiske laget.

- Vi har en hyggelig tone med Brailsford, og det er bare noen små detaljer som gjenstår før vi er helt i mål. Vi har ikke lenger kontakt med de andre lagene som forsøkte å sikre seg Edvald i sommer, sier Hungerholdt.

- Når regner dere med å skrive under?

- Brailsford er akkurat nå med det britiske laget i EM i banesykling, men en gang etter det — og seinest i løpet av en måneds tid.

- Greit med «Cav»
Edvalds manager forteller at det ikke har forandret noe som helst at verdensmester Mark Cavendish formelt er klar for Team Sky.

- Det forandrer ingenting. Vi har visst siden i sommer at han kom til å sykle for Team Sky neste år. Edvald kommer uansett til å få egne sjanser i bøtter og spann, sier Hungerholdt.

Boasson Hagen selv tror heller ikke det blir noe problem med å sykle på samme lag som Cavendish.

- Det kommer til å løse seg greit. Vi er forskjellige ryttere. Jeg tar de etappene han ikke henger med på, og så kjører jeg opptrekk i de andre, sier han til TV 2 i forbindelse med offentliggjøringen av neste års Tour de France-løype.

Rudsbygdingen har imidlertid ikke satt seg ned og studert den 3479-kilometer lange 2012-ruta.

- Jeg vil først se nærmere på etappene når det nærmer seg Tour de France. Hodet mitt er ikke i Frankrike nå. Jeg er i frimodus, og har så vidt begynt å trene igjen, sier han.