Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrtel reddet Liverpool i overtidsdrama mot Arsenal

- Det var enormt viktig for oss.

SCORET: Sju minutter på overtid scoret Martin Skrtel Liverpools 2-2-mål.    REUTERS/Phil Noble
SCORET: Sju minutter på overtid scoret Martin Skrtel Liverpools 2-2-mål. REUTERS/Phil Noble Vis mer

• Liverpool Arsenal 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Liverpool evner ikke å tette igjen bakover: Laget har bare holdt nullen i fire av de siste 23 Premier League-kampene. Kveldens oppgjør mot Arsenal er ikke en av dem.

For selv om Philippe Coutinho sendte Liverpool i ledelsen, ble det vanskelig å vinne da både Mathieu Debuchy og Olivier Giroud kom på scoringslisten for Arsenal.

Til manager Brendan Rodgers glede, reddet imidlertid midtstopper Martin Skrtel ett poeng da han stanget inn 2-2 hele sju minutter på overtid. Det skjedde etter at innbytter Fabio Borini hadde fått rødt kort like før.

Har trøblet Før storkampen var det to topplag med uvanlig svake resultater bak seg denne sesongen som møttes på Anfield:

Liverpool var bare nummer 11 på Premier League-tabellen, mens Arsenal lå på 7. plass. Det er ikke godt nok for noen av lagene, når det nærmer seg halvspilt serie.

Verst har det vært for de røde fra Merseyside. Forrige uke røk de både ut fra Champions League og tapte 3-0 for Manchester United i løpet av noen få dager.

Det bidro til at Rodgers byttet fire spillere til kveldens oppgjør mot Arséne Wengers gulkledde mannskap.

Ut gikk Glen Johnson, Dejan Lovren, Alberto Moreno og Joe Allen. Inn kom Kolo Touré, Mamadou Sakho, Lucas Leiva og Lazar Markovic.

Sistnevnte var med på å sette fart på Liverpool i en første omgang hvor hjemmelaget var den dominerende aktøren. Like før pause tok de også ledelsen, da brasilianske Coutinho dro av Arsenal-stopper Debuchy og banket ballen i mål.

Arsenal svarte umiddelbart Med bare sekunder igjen til hvilen trodde det hardt prøvede Anfield-publikummet at de kunne slappe av de neste 15 minuttene med visshet om at deres elskede lag var i føringen.

Slik gikk det imidlertid ikke. Arsenal gikk rett i angrep og fikk et frispark til høyre for 16-meteren. Chilenske Alexis Sánchez skrudde ballen inn foran mål og etter flere dueller ekspederte nevnte Debuchy den videre i nettet.

I andre omgang startet bortelaget best. Etter et fint kombinasjonsspill mellom Giroud og Santi Cazorla, tok de også ledelsen da førstnevnte styrte inn en ny scoring - denne gang mellom beina på Liverpool-keeper Brad Jones.

Skrtels sto fram I en duell etter hvilen traff også Giroud bakhodet til Skrtel med knottene på skoen. Det medførte at forsvarsspilleren fra Slovakia fikk et kutt som trengte lang behandlingstid.

Det gjorde at dommer Michael Oliver la til hele ni minutter, noe Skrtel utnyttet da han steg til værs på en corner og headet kontant inn utligningen.

- Det var enormt viktig for oss. Nå må vi begynne å gjøre disse gode prestasjonene om til seirer, sier mannen med den målgivende pasningen, Adam Lallana, i et intervju vist på TV 2.

STILNET ANFIELD: Mathieu Debuchy utlignet for Arsenal bare sekunder etter Liverpools ledermål i første omgang.    REUTERS/Phil Noble
STILNET ANFIELD: Mathieu Debuchy utlignet for Arsenal bare sekunder etter Liverpools ledermål i første omgang. REUTERS/Phil Noble Vis mer