Skru\'n som Sneijder

Har fylt mer enn draktnummeret etter Beckham.

(Dagbladet.no): Real Madrid-Levante 5-2

Nederlandske Wesley Sneijder påtok seg et en voksen oppgave da han tok steget fra Amsterdam og Ajax til Madrid og Real delvis for å erstatte David Beckham på Real Madrids midtbane.

Men som en viss Ronaldo i Manchester, har Sneijder vist at fremtiden er lyst selv uten den tidligere engelske landslagskapteinen med adresse i Los Angeles.

Kveldens kamp på Santiago Bernabeu var kun en kroningsferd og sjarmøretappe for de nybakte seriemestrene da allerede fortapte Levante gjestet Madrid.

Men hovedstadslaget hadde på ingen måte tenkt til å ta det rolig i sesongens siste kamp, og vartet opp med fem scoringer, hvorpå Sneijder stod for den aller flotteste.

«Dødelige» dødballer

Etter 55 minutter og på stillingen 3-1 fikk vertene frispark fra godt og vel 30 meter fra mål. Sneijder tok oppstilling og skuddansvar, utnyttet at muren var dårlig oppstilt og skrudde ballen utagbart oppe i Levante-keeper Manolo Reinas høyre vinkel. 

Reina beveget seg frem og tilbake på streken i et forsøk på å organisere det hullete forsvarsverket. Sneijder var oppmerksom, utnyttet at keeper stod med vekten på feil fot og angrep ballen med et teknisk perfekt tilslag. Manolo Reina kunne lite annet gjøre enn å betrakte synet av et nydelig slått frispark lage kremmerhus av nettmaskene.

SILKEFOT: Wesley Sneijder scoret på et frispark som ville gjort selv forgjengeren David Beckham stolt. Foto: AP/Scanpix
SILKEFOT: Wesley Sneijder scoret på et frispark som ville gjort selv forgjengeren David Beckham stolt. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Sneijders dødballegenskaper var også det sentrale elementet i kampens sjuende og siste scoring på Santiago Bernabeu da han slo et perfekt hjørnespark på hodet til Sergio Ramos, som med det ble tomålsscorer.

Det samme ble også Ruud van Nistelrooy for vertene, mens Alexandre Geijo var sist på begge gjestenes scoringer etter forarbeid av Laurent Courtois på Levantes venstreside.

• Se sluttabell, resultater og annen statistikk HER.

Barcelona fraseilt av «den gule ubåten»

Årets La Liga førte til store utslag i topp og bunn. Barcelona, som var kanskje den heteste kandidaten til tittelen før sesongstart, endte 18 poeng bak de suverene seriemestrene fra Madrid. Enda høyere odds ville det gitt før sesongen om man hadde satt penger på at også «lille» Villarreal med 10 poeng. Det er med andre ord mye å jobbe med på Nou Camp foran neste sesong.

For Atletico Madrid endte den første sesongen i post-Torres-æraen med fjerdeplass, og Spanias siste Champions League-plass neste sesong.

I bunnen var tabelljumbo Levante 17 poeng fra trygg grunn. Murcia og Zaragoza følger Levante ned på nest øverste nivå.    

Güizas gullstøvel

Skru\'n som Sneijder

Mens Real Madrid sikret seg den gjeveste utmerkelsen for lag, sikret Mallorcas Daniel Güiza seg den høythengende toppscorertittelen i La Primera. Måljegeren stoppet på 27 nettkjenninger i serien.

Samtlige fulltreffere var spillemål; 25 med føttene, to med hodet.

Sevillas Luis Fabiano fulgte nesten Güiza til døra med sine 24, mens Atleticos vidunderbarn Sergio «Kun» Agüero stoppet på 19 og ble med det nummer tre på listene. 

GLAD GJENG: Real Madrid vant sitt andre seriemesterskap på rad, og da var det gode grunner til å være blide for stjernegalleriet fra den spanske hovedstaden.
TOPPSCORER: Mallorcas Dani Güiza (t.h.) fullførte sesongen med ytterligere en scoring i siste kamp mot Zaragoza. Her feires det med lagkamerat Borja Valero.