Skrur etter go'følelsen

To timers bilkjøring og mekking slo ut Petter Solberg i går.

JYVÄ SKYLÄ (Dagbladet): En urolig Petter Solberg lå mye på alle fire i startområdet på shakedown (testkjøringen) i Jyväskylä tidlig i går morges. For ingen ting tyder på at Subaru-føreren er helt i rute før dagens start på Rally Finland.

Tydelig misfornøyd med bilen, og småsjuk avlyste Petter Solberg alle avtaler i går ettermiddag. Da Dagbladet i går kveld snakket med folk i Solbergs team, kunne de fortelle at han hadde spist middag og gått tidlig på rommet. Samtidig avviste de meldinger om at han skulle ha en «mystisk sykdom». Det er bare vanlige influensasymptomer ble det opplyst.

På leit

-  F***, f***, var kommentarene som kom ut av den blå Subaruen etter første runde på den 3,7 km lange shakedownen. Og de kom ikke fra den walisiske kartleseren Phil Mills.

Spydeberg-føreren fortalte i sin spalte i Dagbladet i går at for første gang i karrieren ville den ikke-tellende shakedownen bety noe for ham. Der hans argeste rivaler valgte å kjøre to- tre ganger, tok 29-åringen Imprezaen ut på hele seks runder. Og til tross for at han delte 3. beste tid, var ikke alt helt OK. Noe storebror Henning Solberg kunne bekrefte.

-  Når Petter skrur på en shakedown. Da er han stressa, da, kommenterte Bozian-fører Solberg til Dagbladet i startområdet.

-  Jeg har ennå ikke funnet den ordentlige følelsen, sa Petter i et TV-intervju da han kom tilbake i serviceparken. Like etter ble han dratt vekk fra området av teamets PR-folk. Og grunnen var ganske sjuk.

-  Jeg er blitt verre og må avlyse all presse i dag, sa Petter til Dagbladet i serviceparken etter shakedown i går formiddag.

Avdramatiserte

Subaru-teamets lege Ignacio Muro svarte med å sende den influensasjuke verdensmesteren rett i hotellsenga. Doktor Muro og Subaru-teamet var i går opptatt av å avdramatisere nordmannens helsetilstand.

-  Han føler seg ikke bra, og trenger hvile. Det er ikke så mye å si. Hvis det er nødvendig, så får vi sette ham på de medisinene han trenger, forteller Muro til Dagbladet.

Dermed ble det verken intervjuer, offisiell signering, møte med fansen eller pressekonferanse for Rally-VMs sammenlagtoer i går.

98 prosent

Kartleser Phil Mills var heller ikke særlig bekymret over at han skal tilbringe helga med en småsjuk sjåfør i hastigheter over 200 km/t.

-  Jeg forsto det slik at han bare trenger hvile. Han blir sikkert «fit for fight», sier Mills til Dagbladet. Waliseren har lange dager før rallyet der det i dag skal kjøres ti fartsprøver.

-  Dette er det absolutt vanskeligste rallyet for en kartleser. Den enorme mengden med informasjon kombinert med høy fart gjør det svært vanskelig, sier Phil Mills til Dagbladet.

Subaru-teamet jobber nå knallhardt med å tilpasse innstillingene (blant annet støtdempere og differensialer) av bilen slik at de passer best mulig til forholdene i Finland, den såkalte setupen.

-  Vi er 98 prosent prosent fornøyd med setupen på bilen. Så vi skal prøve hardt for å finne de to siste prosentene. Det som ikke er bra, er at vi må gjøre det i løpet av rallyets første dag, sier Phil Mills.

<B>TOK GREP:</B> En urolig Petter Solberg lå mye på alle fire i startområdet i Jyväskylä tidlig i går morges. Det var tydelig at alt ikke var som det skulle.
<B>EN SKRUDD DAG: </B>Petter Solberg prøvde å justere støtdemperne mellom strekkene på shakedown i går morges. Men fremdeles er ikke Subaruen 100 prosent før starten av Rally Finland.