POLITI PÅ PLASS: Ekstra politifolk er en av sikkerhetsstegene som er gjort før AFC Wimbledon og MK Dons møtes i kveld. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
POLITI PÅ PLASS: Ekstra politifolk er en av sikkerhetsstegene som er gjort før AFC Wimbledon og MK Dons møtes i kveld. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

AFC Wimbledon tar i mot MK Dons

Skrur opp sikkerheten før hatoppgjør i League One

AFC Wimbledon innfører ekstra sikkerhetsordninger når MK Dons kommer på besøk i kveld.

(Dagbladet): For andre gang siden klubben ble flyttet til Milton Keynes for 15 år siden kommer MK Dons tilbake til Wimbledon for å møte klubben fansen opprettet i protest.

I den anledning har den supporterdrevne klubben AFC Wimbledon innført flere ordninger for å unngå å blusse opp under fansens mishag overfor motstanderne.

Sist sesong var første gang lagene møttes siden grunnleggingen av AFC Wimbledon. Til tilsvarende kamp forrige sesong var også sikkerheten skrudd opp, men MK Dons retur til Wimbledon gikk for seg uten supporterproblemer.

Klubbnavn strykes

Likevel har AFC Wimbledon valgt å ta visse hensyn når MK Dons kommer på besøk.

Bortelagets navn vil ikke stå på kampprogrammet, og på resultattavlen vil det kun stå MK og ikke «Dons» som er Wimbledons gamle kallenavn.

Lagbussen til MK Dons kommer til stadion via en separat inngang for å forhindre den fra å komme i kontakt med noen av hjemmesupporterne.

Bortefansen som tar turen må være med designerte og offisielle supporterbusser og vil også holdes unna Wimbledon-fansen.

MK Dons har også bestemt seg for at deres personell, inkludert styreformannen Pete Winkelman som fristet MK Dons bort fra Wimbledon, vil sitte med bortefansen og ikke i direktørboksen.

Elektrisk stemning

AFC Wimbledon har ikke hatt en god start på sesongen, men med seier vil laget passere kveldens motstander på tabellen.

Manager Neil Eardley forteller til The Evening Standard hvor vanskelig det er å holde følelsene i sjakk i dette oppgjøret.

- Jeg vet hvor viktig dette er for alle involvert i denne klubben. Det er en stor kamp. Min jobb er å sørge for å ta hånd om det og sørge for at spillerne ikke føler presset, men heller tar med seg en positiv følelse inn i kampen.

- Det er ikke alltid lett, men vi klarte det forrige sesong og vi ønsker å skape den samme følelsen denne sesongen. Det kommer til å være en elektrisk stemning, takket være fansen. Det kommer til å være en følelsesrik kveld.