SVEVER PÅ EN SKY: Manchester United-troppen, med Ole Gunnar Solskjær i spissen. Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB Scanpix
SVEVER PÅ EN SKY: Manchester United-troppen, med Ole Gunnar Solskjær i spissen. Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB ScanpixVis mer

Skryter av Solskjærs United: - Det er vanskelig for meg å si dette

Tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy nyter å se Manchester United spille fotball igjen. Han trekker særlig fram én spiller han liker å se på fotballbanen.

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United seiler på en medgangsbølge om dagen, og er plutselig for fullt med i kampen om Champions League-spill neste sesong.

Programleder Gary Lineker hadde lørdag kveld med seg de tidligere Premier League-spillerne Alan Shearer og Danny Murphy i studio, under BBC-programmet Match of the Day.

Der diskuterte de blant annet Marcus Rashford og hvor mye det betyr for en ung angriper å ha en manager som har tro på ham, slik Ole Gunnar Solskjær tydelig har vist at han har.

- Vi vet alle at det utgjør en stor forskjell. Talentet hans er udiskutabelt. Jeg tror han kommer til å bli en superstjerne. Det er vanskelig for meg å si dette, men jeg nyter faktisk å se Manchester United igjen, og særlig ham, sa tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy, til latter fra Gary Lineker.

Marcus Rashford har imponert så mye under Solskjær, at han holder den belgiske landslagsspissen Romelu Lukaku på benken. Et luksusproblem for manageren.

- Han spiller med en selvtillit vi ikke har sett på lenge fra den unge mannen, og det gjelder hele laget. De trenger ikke se etter en «nummer 9»-spiss mer, han kommer bare til å bli bedre og bedre. Lukaku må sitte der på benken og tenke: «Hvordan skal jeg komme tilbake på laget»? Og det er fantastisk for manageren å ha det problemet, sier Murphy videre.

SKRYTER AV UNITED: Danny Murphy (t.v.), her med Sam Allardyce. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix
SKRYTER AV UNITED: Danny Murphy (t.v.), her med Sam Allardyce. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix Vis mer

Tillit er viktig

Alan Shearer vet alt om hvor viktig det er å ha en manager som har tro på ham. Spissen bøttet inn mål i Premier League som aktiv.

- Jeg har vært der selv når det gjelder å ha tillit fra manageren. Han spiller flere minutter, han scorer flere mål, han skyter mer. Fem mål på seks kamper under Solskjær, så det er veldig bra, skyter Shearer inn om Rashford.

- Sensasjonelt, legger Lineker til.

Etter Brighton-kampen ble Solskjær spurt om han har sagt noe spesielt til Rashford på trening, eller om nordmannen hadde jobbet ekstra med spissen på Carrington.

- Du er på trening, men det handler mer om å snakke med ham og komme inn i hodet hans. Det jeg liker mest er å komme inn i hodene deres og finne ut hvordan de tenker, i visse situasjoner. Det var noe av det første jeg sa da jeg møtte ham, for han bommet på en del sjanser før jeg kom. Det er ikke noe problem, det går bra, så lenge du roer deg litt, sier Solskjær om juvelen.

SOLSKJÆR: Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø mener det er fire grunner til at Ole Gunnar Solskjær har lykkes som manager i Manchester United. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

45-åringen skrøt også mye av Rashford på pressekonferansen etter kamp, der han fikk spørsmål om Rashford for tiden er England beste spiss.

- Du kan argumentere for mange spisser, men jeg er glad han er i mitt lag. Harry Kane er skadet, så kanskje det gir ham en bedre sjanse til å være best for øyeblikket. Jeg må si, og jeg sa det til TV også, arbeidsmoralen hans er det ingen som slår ham på. Det er ingen som slår ham når det gjelder holdning, og for øyeblikket er han veldig komfortabel foran mål. Han avslutter, han forsøke å skyte, han tenker ikke to ganger på det. Han skapte sjansen for Jesse (Lingard), jeg kan ikke fatte hvordan han bommet på den sjansen på bakre stolpe. Så for øyeblikket spiller han sin beste fotball i karrieren, sier Solskjær.

SOLSKJÆR: Manchester United-fansen mener Ole Gunnar Solskjær bør får jobben permanent etter drømmestarten. Video: Christian Monge. Vis mer

Mye bedre tall

Slik er det ikke nå lenger. For Rashford har slått ut i full blomst den siste måneden. Det viser statistikken tydelig. Bare se her:

Statistikk for Rashford under Solskjær og Mourinho:

Kamper: 6–14
Mål: 5–3
Minutter per mål: 101–283,3
Skudd per kamp: 4,8–1,9

Rashford scorer nesten tre ganger så mange mål under Solskjær og skyter i tillegg mer enn dobbelt så ofte. Det vitner om en spiller som har selvtilliten i orden.

Det viste engelskmannen også da han scoret mot Brighton. Han vendte fint opp i boksen og sendte ballen i vinkelen bak keeper, hans 41. mål på 150 kamper i Manchester United.

Det er nok bare starten.