FÅR SKRYT: Vladimir Klitsjko er imponert over Cecilia Brækhus.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FÅR SKRYT: Vladimir Klitsjko er imponert over Cecilia Brækhus. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Skryter hemningsløst av Brækhus: - Det er mange mannlige boksere som aldri kommer opp på hennes nivå

Det sier Vladimir Klitsjko.

Superlativene satt løst da Vladimir Klitsjko ble bedt om å si noe om Cecilia Brækhus' kamp i Halle lørdag.

- Hun bokset bare nydelig og fantastisk. Hun er svært talentfull, og det er bare himmelen som setter grenser for henne. Det er mange mannlige boksere som aldri kommer opp på hennes nivå. I denne kampen her i Halle, bokset hun mye bedre enn jeg gjorde i min siste kamp, skrøt Klitsjko hemningsløst til NTB etter at Brækhus hadde utklasset uruguayanske Chris Namus.

Den norske verdensmesteren hadde full kontroll fra ende til annen. Det var klasseforskjell mellom dem, og som de fleste andre som så kampen, enten på TV eller i arenaen i Halle, lot den tidligere tungvektsmesteren seg imponere.

- Jeg bør ikke tenke så mye om Cecilias kamp i kveld. Det hun presterte var fantastisk. Jeg så dommerskjemaene, og alle dommerne hadde Cecilia som vinner i alle rundene. Det betyr ikke at motstanderen hennes var dårlig, for det var hun ikke, kommenterte ukraineren.

- Chris Namus var farlig. Hun forsøkte å gå framover hele tiden. Hun var svært offensiv og spilte ikke på det defensive i det hele tatt. Men Cecilia taklet kampen så veldig bra. Nå er jeg glad på vegne av Johnathon (Banks), treneren hennes, og, ikke minst Cecilia, som er tilbake etter et veldig langt avbrekk. Hun fikk virkelig vist at hun er tilbake på topp etter det lange skadeavbrekket, sa Klitsjko.

Elsker boksingen Ukraineren var på ingen måte overrasket over at Brækhus skulle komme tilbake på topp, selv etter et skadeavbrekk på 15 måneder.

- Vet du hva? Jeg kan fortelle hva broren min, Vitalij, sa til meg etter at han hadde vært borte fra boksingen i fire og et halvt år. Han sa «kjære bror, å ha et avbrudd som det jeg har hatt nå, kjennes virkelig godt. Jeg har kommet meg på topp igjen og jeg er sulten på nye triumfer som aldri før». Jeg tror Cecilia følte det på samme måten nå i kveld. Hun ville virkelig lykkes, forklarte Klitsjko til NTB.

- Hun ville forsvare beltene sin og komme tilbake i ringen som en mester. Hun sa til meg etter kampen at hun elsker boksing. Det er ingen tvil om at hun virkelig er dedikert og er svært glad i det hun gjør. Det betaler seg, mente han.

Han mistet selv alle VM-beltene sine til briten Tyson Fury sist han var i ringen, men Klitsjko er innstilt på å komme tilbake så raskt som mulig, og nå kan han bruke Brækhus som inspirasjon.

- Det jeg kan si er at Cecilia viste nydelig boksing. Vi har jo samme trener hun og jeg, og hun gjorde en fantastisk jobb. Cecilia bokset variert og var fleksibel. Hun slo mange kombinasjoner og uppercuts i tillegg til venstrejabben som var effektiv. Hun bokset bedre enn jeg gjorde, i alle fall i min siste kamp som jeg tapte, mente den svært sympatiske ukraineren.

Ingen grenser Klitsjko skrøt Brækhus opp i skyene. Han kunne ikke komme med nok godord om henne som bokser og om forestillingen hun vartet opp med for en nesten fullsatt Gerry Weber Stadion i Halle lørdag.

- Det er ingen grenser for hvor god hun kan bli. Med det mener jeg å si at himmelen er grensen hennes. Det spørs på henne selv hvor mye hun vil forbedre seg. Men jeg kjenner henne godt etter hvert, og hun er ivrig på å bli bedre. Og hun er så disiplinert at det kommer til å gå bra. Hun kommer til å bli mye bedre enn det hun viste i kveld, sa Klitsjko til NTB.

- Hun sa at jeg kan bedre enn dette, for det kunne ha endt med knockoutseier imot slutten av kampen. Det ville virkelig vært noe, sa den tidligere tungvektsmesteren for å understreke hva Cecilia Brækhus har inne.

Selv er han innstilt på å komme tilbake i ringen så fort som mulig. Han vil vinne tilbake VM-beltene sine, og han sa til norsk presse at han er sikker på være tilbake i ringen i løpet av året.

- Jeg skal tilbake i ringen i løpet av dette året, men jeg har ingen dato akkurat nå. Ikke noe sted heller, men i løpet av to-tre uker, vet jeg mer om det. Jeg er virkelig innstilt på å komme tilbake og vinne titlene mine tilbake. Jo før jeg er tilbake, jo bedre er det, sa en supermotivert Vladimir Klitsjko.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram