Skuddseier

Ole Einar Bjørndalen gjorde kort prosess med konkurrentene to dager i Hochfilzen. Mest imponerende: Han bommet bare tre ganger på 40 skudd. Snakk om favoritt til VM-gull i Kollen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

75600 kroner fikk Ole Einar Bjørndalen (25) i offisiell seiersbonus for de to første v-cuptriumfene i østerrikske Hochfilzen. Det gir en timebetaling på drøyt 62000 kroner.

- Jeg kommenterer aldri summer. Penger er heller ikke motivasjonen min. Det eneste jeg vil si, er at vi fortsatt ikke får betalt for det vi er verdt, sier skiskytterkongen fra Simostranda til Dagbladet.

1000 timer

Som medlem av løperkomiteen har han vært med og forhandlet fram de nye seiersbonusene fra IBU (Det internasjonale skiskytterforbundet). Hver v-cupseier i vinter gir 37800 kr.

- Selv om IBU tar hensyn til oss løperne, fortjener vi en enda større del av kaka. Selv legger jeg ned nærmere tusen treningstimer, i tillegg til all reisingen og konkurransene.

Fellesstart i OL

- Hvis målet var å bli rik, hadde jeg drevet med noe helt annet, sier Bjørndalen etter gårsdagens seier på jaktstarten.

Den blir også OL-gren i Salt Lake City år 2002.

- Det er veldig positivt for sporten. Selv vil jeg jobbe for at vi også får fellesstart som OL-gren: En 15 km for de 25 beste, med fire skytinger underveis (to liggende, to stående).

- Det var VM-gren i fjor, og bør komme på OL-programmet i Torino år 2006, sier Bjørndalen.

Hele tida søker han det perfekte. Siden i fjor, har spesielt standplassdrillen og den liggende skytingen hans blitt kraftig forbedret.

På 40 skudd i Hochfilzen har han truffet på 37 (én bom på torsdagens 20 km, to bom på jaktstarten i går).

- De to første liggende skytingene i går føltes litt lurvete, men skuddene traff der de skulle. Da gikk det greit, selv om jeg ikke lyktes maksimalt i sporet, sier Bjørndalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer