Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuddsikker seier for Frode

Etter dobbeltseieren på skiskyttersprinten i går er både Frode Andresen (24) og Ole Einar Bjørndalen (23) klare for OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Med samme klaff kan det bli dobbelt norsk også i Japan, sier landslagstrener i skiskyting, Audun Svartdal, til Dagbladet.

Frode Andresen ledet fra start til mål i Ruhpolding, og tok sin første v-cupseier. Fra før hadde han to andreplasser. Han skjøt feilfritt, og vant på det. Ole Einar Bjørndalen på andreplass hadde én strafferunde.

- Den tok cirka 25 sekunder. Ole Einar var elleve og et halvt sekund fra seieren, og gikk fortest av samtlige. For å vinne OL-gull holder det ikke med en bom, sier Svartdal.

Frode Andresen har lenge vært plaget av vonde slimhinner og astma. For å holde plagene i sjakk, må han jevnlig bruke to typer inhalasjonsmedisiner.

- Plagene melder seg først ved hard fysisk aktivitet. Da må jeg ta medisiner, sier gårsdagens seierherre.

De to siste månedene har Frode Andresen trent mer enn noen andre i skiskyttertroppen. Sykdom gjorde at han ikke fikk trent som han ønsket på forsesongen. Nå har han bare pøst på.

- Trolig har jeg trent for mye. Det blir spennende å se hvordan det slår ut fram mot OL, sier Frode Andresen etter triumfen i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!