- Skuespill, dommer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - RBK 1-3: I løpet av en nitti minutter gikk Sigurd Rushfeldt fra å være folkehelt til å bli hatobjekt i Tromsø. Tidligere lagkamerater kalte ham juksemaker. Og nordlendingene ropte «Judas» fra tribunen.

At finnmarkingen var banens beste spiller kom helt i skyggen. Det TIL-spillerne og publikum var mest opptatt av etter kampslutt var om Sigurd Rushfeldt filmet da han gikk i bakken etter en drøy halvtime av første omgang.

  • På stillingen 1- 1 skar Rushfeldt gjennom TIL-feltet. Robin Berntsen taklet hardt. Rushfeldt falt, og dommer Roy Helge Olsen blåste straffe. Bent Skammelsrud scoret sikkert, og målet snudde hele kamp-bildet.

- Spansk filming

- Jeg mener det var klar straffe. Robin Berntsen tok foten min først. Det er jeg sikker på, sier Rushfeldt til Dagbladet.

Rushfeldt og Berntsen var gode kamerater da de i en årrekke spilte sammen i Tromsø. Men etter kampslutt i går virket forholdet iskaldt: 31-åringen Berntsen var fly forbannet og nektet å snakke med eller bli fotografert sammen med Rushfeldt.

- Nei, spar meg for det, sa Robin Berntsen da Dagbladet ba om et bilde av dem to sammen.

Etter kampen anklaget han Rushfeldt for å være en juksemaker.

- Den type filming må Sigurd ha lært i Spania. Det var aldri noe straffespark.

TIL-stopperer er ikke i tvil. Rushfeldt overdrev voldsomt.

- Kansje jeg pustet på ham, ikke vet jeg, men mannen falt. Det var billig og latterlig, men det hjelper verken meg eller TIL nå, sa Berntsen til Dagbladet.

Rusfeldt bare ristet på hodet da han fikk høre gamlekompisens uttalelser:

- Hvis jeg falt av at han pustet på meg, så må det være fordi Robin har så dårlig ånde, ler Rushfeldt og avdramatiserer den verbale krigen.

- Jeg og Robin er gode venner. Jeg får ta meg en prat med ham etterhvert. Folk som kjenner meg vet at jeg ikke filmer. Hadde jeg vært dommer, hadde jeg blåst straffe.

- TIL betyr mye


Men for Sigurd Rushfeldt var gårsdagen en kamp med blandede følelser. Han gledet seg over sitt eget storspill, og over at RBK leder serien. Samtidig ønsker han mest av alt at klubben han tjente trofast fram til 1996 skal berge plassen i Tippeligaen.

- Jeg håper TIL klarer seg. Det betyr enormt mye for hele Nord-Norge at de gjør det, sier Rushfeldt til Dagbladet.

- Har du dårlig samvittighet for at du kanskje er med å sende dem til nedrykk?

- Nei, det har jeg ikke. Fordi de rykker ikke ned på grunnlag av en kamp. Så jeg føler ikke at jeg personlig bidrar til det.

- Hørte du Judas-ropene på tribunen?

- Ja, det er ikke noe hyggelig, men jeg greide å ikke bry meg noe om det.

- Hva må TIL gjøre for å holde plassen?

- Nei, det vet jeg ikke. Jeg har sett laget for lite ,så jeg føler ikke at jeg er rette mannen til å gi gode råd. I denne kamnpen var de gode lenge, og kjempa bra.

Men Rushfeldt-optimismen til tross: TIL-krisa ble ikke mindre etter at Bryne vant i går, og at de stadig rykker nærmere bunnplassen i ligaen.

- Tåler hets


Rosenborg på sin side holdt tetplassen. Bare LSK vant av de nærmeste rivalene i går. En smørblid Nils Arne Eggen var den eneste som ikke brydde seg om straffesparksituasjonen på Alfheim i går.

- Vi vinner uansett kampen fortjent 3- 1. Det er ikke noe mer å si om det, sier RBK-treneren til Dagbladet

Og har sikkert helt rett i det. For RBK har funnet tilbake til vinnerformelen. Eggen bedyrer i samme åndedrag at tall ikke lenger opptar ham.

- Vi ser jo nesten ikke på tabellen i Rosenborg. Spør du meg om hvem som er nummer fire, så vet jeg det ikke. Men jeg vet jo at Brann er bak, for jeg hørte at de tapte i dag, smiler han lurt.

- Nå kan det bli seriefinale mot LSK i tredje siste runde?

- Asså, det er så lenge til at jeg ikke greier å tenke på det engang.

Om Judas-hetsingen på tribunen av Sigurd Rushfeldt sier han følgende:

- Nja, det var vel ikke noen litterære høydare som ble servert. Men at de roper «Judas», det får vi vel tåle.

<B>HVA GJØR DU DOMMER?</B> Dommer Roy Helge Olsen har blåst straffe og Tromsø-spillerne nekter å tro at det er mulig.