Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuespill ga Tommy-scoring

Odd-general Tommy Svindal Larsen (32) var best og overalt i 90 minutter.

SKIEN (Dagbladet.no): På stillingen 2-0 til Odd Grenland og ti minutter igjen på klokka fikk hjemmelaget frispark ute på venstrekanten. Da alle forventet et innlegg eller en pasning ut til bedre plasserte Trond Viggo Toresen, valgte Odd-kapteinen å skyte.

Ballen smatt inn i det første hjørnet.

- Selvfølgelig var det deilig å se den gå inn. Jeg prøvde å fange oppmerksomheten til Sandefjord-keeperen før frisparket, få ham til å tro at jeg skulle sentre ballen ut til Trond Viggo på kanten av 16-meteren. Målet var å lokke ham den ekstra meteren bort fra den nærmeste stolpen. Det var rett og slett et skuespill, og det er moro når sånt lykkes, sier Svindal Larsen.

- Så du at keeperen gikk på skuespillet ditt før du skjøt?

- Nei, jeg måtte bare satse på det. Jeg ville ikke rette blikket den veien, jeg måtte konsentrere meg om å late som om jeg skulle gjøre noe annet, og på å treffe ballen helt perfekt. Det var helt nødvendig, det var langt hold.

- Ventet ikke skudd

Sandefjord-keeperen bekrefter at han ble overrasket over Odd-kapteinens skudd.

- Ja, jeg ventet ikke at han skulle skyte derfra. Jeg gjorde meg klar til et innlegg, meningen var at den ene spilleren vi hadde i mur skulle dekke det første hjørnet, det skal være unødvendig med to mann fra det holdet. Den skal ikke gå inn. Jeg burde tatt den, sier Espen Bugge Pettersen.

- KLASSESPILLER: Odds midtbanegeneral Tommy Svindal Larsen var stor i dagens match mot Sandefjord. Foto: Scanpix
- KLASSESPILLER: Odds midtbanegeneral Tommy Svindal Larsen var stor i dagens match mot Sandefjord. Foto: Scanpix Vis mer

Men det var flere enn Sandefjord-keeperen som ble lurt av Tommys skuespillerkunst. De fleste ventet nok et nytt innlegg fra Odd-kapteinen. 22 minutter tidligere hadde vertene hatt frispark i nesten samme posisjon. Da skrudde Tommy ballen inn på pannebrasken til Espen Ruud, som headet inn Odds andre for dagen.

- Jeg vurderte ikke å skyte på den. Avstanden var lengre og dessuten hadde vi trent på dette før kampen. Flere spillere kommer inn på rad og rekke. Det er vanskelig for keeperen, sier Tommy.

En klassespiller

Snart 33 år gammel løp han mer enn noen gang på det tunge underlaget. Tok kloke valg å fulgte opp med utsøkte løsninger. Tommy Svindal Larsen viste hvilken klassespiller han er – selv om han knapt har trent skikkelig siden seriestarten mot Vålerenga. Skader og magetrøbbel har henvist ham til senga og alternativ trening.

- Det var deilig å kjenne at det fungerte igjen. I likhet med resten av laget har jeg lagt et solid grunnlag før sesongen. Jeg er bedre trent enn noen gang, og følte at jeg fikk vist det her i dag, sier Odd-sjefen.

Fintene har vi sett før, den majestetiske roen også. Men de sugende returløpene har ikke akkurat vært Svindal Larsens varemerke.

Berømmer laget

- Jeg synes vi var gode i dag, sier Tommy, som nekter å snakke for mye om seg selv. I stedet berømmer han laget sitt.

- Vi hadde bestemt oss på forhånd for å gå ut å vise Sandefjord at vi er bedre enn dem. Vi visste at vi måtte matche dem i entusiasme og kampglød for å klare det, og det var godt å se at vi endelig klarte å få ut det vi har bygget opp, sier han.

Odd var best gjennom hele kampen, men koblet for alvor grepet etter at Fernando de Ornelas gjorde 1-0 etter kvarteret. Med seks store sjanser i hver omgang viste Arne Sandstøs elever at de fortsatt kan innenfor 16-meteren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling