SKUFFA: Tarjei Bø (t.v) og Emil Hegle Svendsen var skuffet etter sølv på VM-stafetten.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SKUFFA: Tarjei Bø (t.v) og Emil Hegle Svendsen var skuffet etter sølv på VM-stafetten. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Skuffa etter VM-sølv: - Det blir en rolig feiring. Rett i seng, og ikke noe tull

Liten trøst for Hegle Svendsen.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): For første gang siden 2008 står Norge uten VM-gull i herrestafetten. Sølv var bare et lite plaster på såret for yngstemann på laget.

- Jeg er kjempeskuffa. Mest fordi det var jeg som mistet tyskeren. Det gjorde at vi mistet gullet, så det er kjedelig, sier Johannes Thingnes Bø.

21-åringen mener kun gull er godt nok for Norge.
 
- Forskjellen på gull og sølv er alt og ingenting. Jeg bryr meg ikke om sølv, og det gjør ikke de andre på laget heller. Vi hadde lyst på gull, og jeg var sykt gira på å gjøre det bra i dag. Jeg var skikkelig i «sona», som det heter og var på hugget. Når du da får sølv, så blir det litt nedtur, sier Bø.

For mange ekstraskudd Tyskland brukte bare tre ekstraskudd. Norge måtte bruke seks. Det ble litt for mange.
 
- Det var kjempebra skyting. Seks ekstraskudd er ikke dårlig. Norge har vunnet stafetter med strafferunde før. Men Tyskland bruker bare tre ekstraskudd, og da er de de to ekstraskuddene foran, sier Bø.

Bø er vel viten om at stafett-statistikken med ham på laget ikke er den beste.
 
- Dette er min tredje mesterskapsstafett på rad, mixed-stafett og stafett her og OL-stafetten, og vi har til gode å vinne med meg på laget. Jeg får håpe det snur til neste år, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.
 
- Når vi har jobbet så lenge for det, så blir sølv en nedtur.

Rolig feiring Det var Emil Hegle Svendsen enig i.

- Vi gikk for gull, og på papiret hadde vi det sterkeste laget vi har hatt noen gang. Da er det skuffende å få sølv, sier Hegle Svendsen.

Jakten på gullet var en ting, men Emil følte seg ikke helt trygg på at sølvet var i boks heller, for bakfra kom franske Martin Fourcade halsende. - Fourcade gikk veldig fort på forrige løp, så jeg måtte prøve å holde han på avstand. Men det var skuffende at jeg ikke klarte å ta noe igjen på tyskeren. Jeg gikk for gullet da jeg gikk ut, sier Emil Hegle Svendsen.
Sølvet skal ikke feires i stor grad.

- Det blir en rolig feiring. Rett i seng, og ikke noe tull, sier Hegle Svendsen.

Ikke skuffet Mens de tre andre ganske klart ga uttrykk for at sølv er nederlag, så virket skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen brukbart fornøyd etter å ha fått sin første medalje i dette verdensmesterskapet.

- Jeg orker ikke å være skuffet. Ja, vi hadde forventninger om å vinne, men jeg har vært med i dette gamet i så mange år at jeg vet hvor tøft det er. Det skal klaffe for alle fire løperne. Vi gjorde en bra stafett, seks ekstraskudd har vi vunnet VM-gull med før, men når tyskerne var enda bedre, så er det bare å gratulere dem, sier Bjørndalen til Dagbladet.