Skuffede Chelsea-fans amok i Vest-London

Stygge scener etter nattas tap.

(Dagbladet.no): Å komme ett skliende straffespark fra seier over Manchester United i mesterligafinalen - det var hardt å svelge for Chelsea-fansen.

For en gruppe hjemmeværende supportere i Vest-London ble det for mye. I natt barket store grupper Chelsea-tilhengere sammen med politiet i gatene rundt Stamford Bridge.

- Kort etter at kampen var slutt ble en del mennesker bråkete og aggressive, og flasker og utemøbler ble kastet rundt, sier en talsmann for Scotland Yard til Daily Mirror.

I Moskva gikk ting relativt rolig for seg, men rundt T-banestasjonen i Fulham møtte politiet britiske fotballvoldsscener vi helst vil slippe å se.

Utartet etter straffetapet

Hundrevis av Chelsea-fans var samlet på pubene i området for å følge mesterligafinalen, og helt til tapet var over skal det ha gått rolig for seg.

Men så smalt det.

Ifølge vitner skal opptøyene ha startet da en fyllekjører kolliderte med en fan da han forsøkte å ta seg forbi en gruppe supportere.

KUNNE ENDT ILLE: Flere uskyldig forbipasserende skal ha havnet i kryssilden da politi og Chelsea-supportere støtte sammen i Vest-London i natt. Foto: AP/SCANPIX
KUNNE ENDT ILLE: Flere uskyldig forbipasserende skal ha havnet i kryssilden da politi og Chelsea-supportere støtte sammen i Vest-London i natt. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Plutselig angrep 50 stykker bilen, de prøvde å rive løs lyktene og komme seg inn, sier ett øyenvitne.

- Det var skremmende, og plutselig utartet det. Rundt 800 Chelsea-fans barket sammen med bare 50 politifolk, sier vitnet.

Måtte ty til tåregass

Flere uskyldige forbipasserende skal ha havnet i klem mellom politiet og supporterne.

Politiet brukte etter hvert tåregass for å spre folkemengden, men bråket la seg ikke før flere politimenn og dusinvis av fans var blitt skadet.

I alt 12 personer ble arrestert, mens flere måtte få medisinsk behandling.

Skuffede Chelsea-fans amok i Vest-London
AGGRESSIVT: To betjenter fra Scotland Yard overvåker en gruppe Chelsea-fans i gatene rundt Fulham T-banestasjon i Vest-London.
ANHOLDT: 12 personer ble arrestert av britisk politi etter bråket i natt.