SKUFFET: Ole Erevik var ekstremt skuffet etter semifinale-tapet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SKUFFET: Ole Erevik var ekstremt skuffet etter semifinale-tapet. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Skuffede norske gutter: - Det er helt jævlig

Og nå er det lagt inn protest.

Norge - Tyskland 33-34 etter ekstraomganger

Norge har lagt inn protest etter at det viser seg at Tyskland hadde åtte mann på banen i sluttsekundene. Dagbladet følger utviklingen.

KRAKOW (Dagbladet): Det var et nedbrutt norsk mannskap som møtte pressen etter det bitre semifinale-tapet for Tyskland. Med bare tre sekunder igjen på klokka i den andre ekstraomgangen falt avgjørelsen.

Uten mulighet til å svare på motstanderens siste ledermål, var EM-drømmen brutalt revet bort med et fatalt, tysk kast.

- Det føltes som om hele verden raste sammen. Det var det verste som kunne, forteller den norske kolossen Espen Lie Hansen (26) til Dagbladet.

- Det er jævlig 26-åringen var langt nede etter tapet og slet med å forklare hvorfor det var tyskerne som vant det dramatiske oppgjøret.

- Det er jævlig. Det er så små marginer på slutten som avgjør. Vi er med hele veien, men tyskerne trakk det lengste strået. Det var helt lotto på slutten der, så det er vanskelig å si hva som utgjør forskjellen. De scorer bare ett mål mer. Det er det de gjør.

Kaptein Bjarte Myrhol og keeper Ole Erevik gjorde seg begge bemerket med å stå fram som to av semifinalens aller største spillere. Men det hjelper lite når finaledrømmen brast.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg har det for jævlig, hvis jeg skal være helt ærlig, sier Ole Erevik til Dagbladet.

Bjarte Myrhol ser lysere på det, og mener gutta uansett har vist så mye positivt dette mesterskapet.

- Jeg kjenner på stoltheten. Og det mener jeg virkelig. Vi er millimetre unna å vinne en semifinale i EM. Tenker man langsiktig for norsk håndball, er det enormt. At såpass unge spillere får vært med og få denne erfaringen, betyr mye. Vi kommer til å være stolte av dette her, selv om vi er kjempedeppa, sier Myrhol til Dagbladet.

Mot bronsefinale Men uansett - de norske håndballgutta har overrasket alle. En bronsemedalje ville være både sensasjonelt og historisk.

- Vi skal klare å løfte hodet igjen til semifinalen. Med en slik lagånd tror jeg det skal gå fint. Det er et annet lag som kommer til å være skuffa også, sier Myrhol.

For Ole Erevik er det tyngre.

- Akkurat nå klarer jeg ikke tenke på en bronsefinale. Nå er jeg så skuffet. Det kommer jeg også til å være i kveld og i natt. Men vi har ikke spilt så mange bronsefinaler i norsk herrehåndball, så det må vi klare, sier Erevik.

- Vi må ned i kjelleren og finne de siste kreftene som er det. Det begynner å bli mange kamper. Det har vært mange døgn på samling, sier Lie Hansen.