Skuffede norske gutter

De norske skiskytter-gutta skjøt seg bort og skuffet både Kollen-publikummet og seg selv på jaktstarten.

Ole Einar Bjørndalen ble best av nordmennene på fjerdeplass. På siste skyting hadde verdenscuplederen hele løpet i egne hender, men bom nummer fire ødela alt.

- Jeg hadde sjansen på siste skyting, men skjønte at medaljesjansene var ute da jeg fikk strafferunden og gikk ut som nummer fire, sier Bjørndalen.

- Er du skuffet etter to løp uten medalje?

- Ja, det er klart jeg er skuffet. Men jeg er mer fornøyd med løpet i dag enn med gårdagens løp, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Mens medaljene ble delt ut til Frank Luck, Pavel Rostovtsev og Raphael Poiree, måtte tre norske gutter finne seg i å stå ved siden av pallen.

- Jeg er relativt godt fornøyd med løpet. Jeg hadde håpet å kjempe om medalje, men da jeg skjøt to bom på første liggende tenkte jeg «dette går til helvete». Heldigvis ble det bedre utover, sier Halvard Hanevold til Dagbladet.

Han gikk seg opp fra 12. til femteplass, plassen foran Frode Andresen som skjøt hele seks bom da han hadde en gylden mulighet til å ta sitt andre gull.

- Jeg var fullstendig utladet etter gårdagen, og fikk ikke forberedt meg mentalt til løpet i dag. Jeg hadde ikke den rette spenningen i kroppen, og skytingen var alt for dårlig, sier Frode Andresen.

Han mistet ledelsen allerede etter første skyting, men falt ikke ut av gullkampen før han skjøt tre bom på tredje skyting. Da det ble to nye bom på siste skyting, var alt håp ute.borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

LUCK(Y): Luck vant dagens jaktstart. Norge skjøt seg bort.