<strong>OVER MÅLSTREKEN:</strong> Amund Grøndahl Jansen (i sort og gult) trillet rolig over målstreken i La Roche-sur-Yon etter å ha blitt hindret av velt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OVER MÅLSTREKEN: Amund Grøndahl Jansen (i sort og gult) trillet rolig over målstreken i La Roche-sur-Yon etter å ha blitt hindret av velt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Tour de France 2018:

Skuffelse etter at velt ødela: – Du er sjanseløs

Grøndahl Jansen og Team LottoNL-Jumbo kom seg ikke i god nok posisjon til det forhåndsuttalte nøkkelpunktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LA ROCHE-SUR-YON (procycling.no): – Vi satt i teorien i en posisjon hvor man kunne gjort et godt opptrekk, men da den velten gikk, så i etterpåklokskapens navn skulle man sittet et godt stykke lengre fram, sier Amund Grøndahl Jansen til procycling.no etter søndagens etappe.

Forventningene til Team LottoNL-Jumbo var store foran årets Tour de France, etter en sesong hvor både Dylan Groenewegen og Primoz Roglic tidvis har herjet.

Mens Roglic fremdeles venter på sine beste etapper, har Groenewegen vært gjennom to massespurter uten suksess.

Lørdag var det trolig varmen som tok overhånd for nederlenderen. Amund Grøndahl Jansen vedgår at de nok undervurderte varmen noe, og stilte forberedt med isposer underveis for å holde spurthåpet kald i avslutningen på søndagens etappe. Etter etappen var det også på med isvester før trilleturen tilbake til hotellet i målbyen etter Groenewegen endte nede på 32. plass.

Der var det høyresvingen med to kilometer igjen som på forhånd ble utmerket som et nøkkelpunkt av nordmannen. Det skulle det vise seg at han fikk rett i.

I svingen gikk nemlig Michael Matthews, Daryl Impey, Fernando Gaviria og Heinirch Haussler, med flere, i bakken.

– Både jeg og Dylan var i en slik posisjon at vi akkurat ikke veltet, men vi ble begge hindret. Jeg måtte stoppe, mens Dylan akkurat kom rundt. Når du så og si står stille, så er du egentlig sjanseløs så nære mål, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

– Må har marginene med seg

Etter at Groenewegen kom inn i rittet som den store spurtfavoritten, sammen med Fernando Gaviria, var det en spent Grøndahl Jansen som gledet seg til Tour de France-debuten.

Samtidig advarte han allerede på torsdagens lagpresentasjon at touren ikke er helt som andre ritt.

– Jeg tror det er vi og Quick-Step som i teorien har det beste opptrekket, men så er det alltid vanskelig med touren. Det er en litt annen dynamikk. Litt flere spurtere, og bommer du på timingen kan det plutselig komme et annet lag som på papiret ikke er like godt som plutselig gjør et kjempeopptrekk, sa han da og avsluttet intervjuet med en vesentlig påminnelse.

– Man må ha marginene med seg på dette nivået.

Ny sjanse på tirsdag

For marginene var ikke på Team LottoNL-Jumbos side på søndag. Etter at første sjanse glapp på grunn av en varm Groenewegen, var det marginene som manglet på søndag.

– Det var et viktig punkt. Vi var litt fra hverandre like før og så satt vi akkurat én eller to posisjoner feil i den svingen. Da gikk det ikke.

Derfor sier også nordmannen at det er bittert at de nå har misbrukt to store sjanser for Groenewegen, som selv innrømmer til nederlandske medier at beina hans ikke er så bra som han hadde håpet.

Da kan det nok være greit at det venter en kort dag med lagtempo på mandag, før spurterne igjen er i hovedrollen på tirsdagens etappe til Sarzeau.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer