Skuffelse for Boasson Hagen i brudd

Edvald Boasson Hagen måtte gi opp to mil før mål etter å ha vært med i et femten mann stort brudd. Daryl Impey vant etappen.

I BRUDD: Edvald Boasson Hagen var med i bruddet, men måtte slippe omkring 20 kilometer før målgang. Foto: REUTERS/Christian Hartmann/NTB scanpix
I BRUDD: Edvald Boasson Hagen var med i bruddet, men måtte slippe omkring 20 kilometer før målgang. Foto: REUTERS/Christian Hartmann/NTB scanpixVis mer

Det ble en antiklimaktisk avslutning på dagens Tour de France-etappe sett med norske øyne. Edvald Boasson Hagen var nemlig en av 15 mann med i dagens brudd, som tidlig fikk et godt forsprang på feltet og skulle kjempe om seieren.

Med sin sterke avslutning var nordmannen regnet som en av favorittene av utbryterne, men med 20 kilometer igjen falt han vekk fra teten og til slutt var han et par minutter bak vinneren i mål.

Vinneren av etappen ble Mitchelton-Scotts Daryl Impey som spurtslo Tiesj Benoot om etappeseieren på den franske nasjonaldagen.

RASK: Daryl Impey hadde full kontrol Cycling - Tour de France - The 170.5-km Stage 9 from Saint-Etienne to Brioude - July 14, 2019 - Mitchelton-Scott rider Daryl Impey of South Africa wins the stage. REUTERS/Gonzalo Fuentes
RASK: Daryl Impey hadde full kontrol Cycling - Tour de France - The 170.5-km Stage 9 from Saint-Etienne to Brioude - July 14, 2019 - Mitchelton-Scott rider Daryl Impey of South Africa wins the stage. REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer

Det så lenge perfekt ut for Edvald Boasson Hagen i det store bruddet før kreftene tok slutt.

Nordmannen måtte etterhvert gå etter flere støteforsøk der andre forsøkte å stikke på grunn av dårlig samarbeid i bruddet, etter at Lukas Pöstlberger fra Bora-Hansgrohe først hadde støtet seg fra resten av feltet med litt over fire mil igjen.

Boasson Hagen gikk tom for krefter og havnet i den bakerste av gruppene som dannet seg av de gjesterende bak Pöstlberger.

- Det var ikke den følelsen jeg skulle ha etter å ha gått i brudd. Jeg var ikke sterk nok, jkeg merket det relativt tidlig. Jeg forsøkte lenge, det gikk ikke, men jeg var i alle fall med i brudd, sier Edvald Boasson Hagen til TV2.

Hagen fortalte at gårsdagens tøffe etappe hadde tappet mye krefter og at han skjønte raskt at det ikke kom til å gå slik han håpet på.

I den siste kategoriserte stigningen, femten kilometer før mål gikk rutinerte Nicolas Roche og Tiesj Benoot til og fikk en luke til resten av teten, deriblant de sterkere avslutterne Oliver Naesen, Jasper Stuyven og Daryl Impey.

Sør-afrikanske Impey rykket fra og kom seg fram til Benoot og Roche.

I hovedfeltet var det en rolig dag, men Romain Bardet, helt på hjemmebane i byen Brioude han vokste opp, forsøkte seg på et lite rykk i den siste motbakken, men ble raskt tauet inn av Team Ineos.