Skuffelse for Boasson Hagen i brudd

Edvald Boasson Hagen måtte gi opp to mil før mål etter å ha vært med i et femten mann stort brudd. Daryl Impey vant etappen.

I BRUDD: Edvald Boasson Hagen var med i bruddet, men måtte slippe omkring 20 kilometer før målgang. Foto: REUTERS/Christian Hartmann/NTB scanpix
I BRUDD: Edvald Boasson Hagen var med i bruddet, men måtte slippe omkring 20 kilometer før målgang. Foto: REUTERS/Christian Hartmann/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble en antiklimaktisk avslutning på dagens Tour de France-etappe sett med norske øyne. Edvald Boasson Hagen var nemlig en av 15 mann med i dagens brudd, som tidlig fikk et godt forsprang på feltet og skulle kjempe om seieren.

Med sin sterke avslutning var nordmannen regnet som en av favorittene av utbryterne, men med 20 kilometer igjen falt han vekk fra teten og til slutt var han et par minutter bak vinneren i mål.

Vinneren av etappen ble Mitchelton-Scotts Daryl Impey som spurtslo Tiesj Benoot om etappeseieren på den franske nasjonaldagen.

Det så lenge perfekt ut for Edvald Boasson Hagen i det store bruddet før kreftene tok slutt.

Nordmannen måtte etterhvert gå etter flere støteforsøk der andre forsøkte å stikke på grunn av dårlig samarbeid i bruddet, etter at Lukas Pöstlberger fra Bora-Hansgrohe først hadde støtet seg fra resten av feltet med litt over fire mil igjen.

Boasson Hagen gikk tom for krefter og havnet i den bakerste av gruppene som dannet seg av de gjesterende bak Pöstlberger.

- Det var ikke den følelsen jeg skulle ha etter å ha gått i brudd. Jeg var ikke sterk nok, jkeg merket det relativt tidlig. Jeg forsøkte lenge, det gikk ikke, men jeg var i alle fall med i brudd, sier Edvald Boasson Hagen til TV2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer