Skuffelsen

Bare et par timer før gårsdagens jaktstart i Holmenkollen kom beskjeden fra skiskyttersjef Arne Idland om at Frode Andresen ikke var tatt ut til langrenns-VM.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I stedet ble den 11. plassen tildelt Jens Arne Svartedal, som klinket til med en sjetteplass lørdag.

- Det er klart jeg er skuffet, både på egne vegne, men mest av alt fordi Norge ikke satser på fem-mila i et VM. Det synes jeg er merkelig. Femmila er jo den gjeveste distansen, mener Andresen som fremdeles står ved at han på en god dag kunne tatt en medaljesjanse på 50-kilometeren.

- Hvordan reagerte du da du fikk beskjeden om at VM-plassen ikke var din likevel?

- Jeg ble ikke sint, men satt heller igjen med en tomhetsfølelse. Men det er ingenting jeg kan gjøre med det. Nå skal jeg legge dette bak meg og bare konsentrere meg om skiskytingen, sier Andresen som sto for den råeste prestasjonen under gårsdagens jaktstart.

Full klaff

Han skjøt seg totalt bort i lørdagens sprint, og 44. plassen var et tilsynelatende håpløst utgangspunkt for jaktstarten. Så dårlig var lørdagens skyting at han foran hele Norges pressekorps lovet å hoppe i Holmenkollen hvis han fikk fullt hus på samtlige fire serier, det vil si 20 skudd, i går. Om med det var han sikker på helgardering.

Det var også et eventuelt Kollen-hopp publikum var aller mest opptatt av i går. Etter fullklaff på både første og andre skyting, ymtet enkelte i den norske skiskytterleiren frampå at det kanskje var på tide å finne fram hoppskia...

Men på første stående skyting kom den (for Andresen) avgjørende bommen. Det var også løpets eneste for hans egen del. Han har faktisk aldri før hatt 19 treff i et internasjonalt renn med fire skyteserier.

Skjebnen

- Jeg var faktisk bare en centimeter fra Kollen, gliser han bredt.

- Kanskje det var skjebnen. Det er jeg i så fall glad for, sa en lettet Andresen etter å ha klatret fra 44. til en imponerende 7. plass.

- Hadde du virkelig hoppet med fullt hus?

- Ja, garantert. Men med slalåmski. Jeg tenkte faktisk på det gjennom hele løpet, og jeg kikket stygt bort på Kollen hver gang jeg passerte Gratishaugen. Jeg har hoppet i Ringkollen, en 15-metersbakke, tidligere, men det kan vel ikke sammenliknes med det der, sier 29-åringen og peker mot OL-bakken fra 1952.

- Men det var uansett deilig å treffe blink igjen i dag. Jeg har skutt godt på trening i det siste, så egentlig var det ingen overraskelse. Men det er viktig å ha en slik konkurranse med meg videre, sier Andresen som allerde i dag drar til svenske Östersund for å forberede seg til helgas verdenscuprenn.

Sibirsk bjørn

Og til tross for at han i går var meget nær et stunt i Holmenkollen, slenger han fremdeles med leppa:

- Det er vel ingen hoppbakker i Östersund, er det det? Men ok - hvis jeg skyter fire fulle hus i VM, skal jeg slåss med en sibirsk bjørn!