DOBBEL GLEDE: Edin Dzeko kunne sette inn sitt niende og tiende scoring i Premier League da spissen senket David Moyes og Manchester United.  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
DOBBEL GLEDE: Edin Dzeko kunne sette inn sitt niende og tiende scoring i Premier League da spissen senket David Moyes og Manchester United. AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

- Skuffende å være så langt bak

David Moyes innrømmer at de er for langt bak etter å ha blitt avkledd 0-3 av erkerival Manchester City

• Manchester United 0-3 Manchester City (0-1)

OLD TRAFFORD (Dagbladet): Manchester United fikk bank mot naborivalene Manchester City etter at Edin Dzeko satte inn de to første målene i 3-0 seieren på Old Trafford.

- Vi scorer tre mål, og hadde tre eller fire gode sjanser til på å score. Jeg husker ikke at Manchester United hadde noen sjanser, sier Manuel Pellegrini etter kampen.

- For meg er det veldig viktig å ikke slippe inn mål. Vi vet at vi kan score mange mål.

Det skulle ikke ta mer enn 42 sekunder på Old Trafford før vi fikk kveldens første nettkjenning. Gjestene gikk rett i angrep og ballen spratt ut til Fernandinho utenfor boksen som spilte fri Samir Nasri i god posisjon. Skuddet til franskmannen smalt i nærmeste stolpe, men Dzeko kunne enkelt sette inn returen og sitt niende Premier League-mål denne sesongen.

- Vi ville starte å presse dem fra første minutt, og score et tidlig mål, noe vi gjorde. Så handlet det bare om oss. Vi scoret to til i andreomgang, så vi må være glad nå, sier Dzeko til SkySports etter kampen, ifølge BBC.

Bortelaget var farlig frempå etter målet og nærmest var Dzeko etter 17 minutter, men skuddet fra god posisjon ble elegant parert av De Gea i United-målet. 

Fellaini-albue Marouane Fellaini skulle fått marsjordre etter halvtimen spilt etter å ha plantet albuen i ansiktet til Zabaleta. En stygg situasjon fra belgieren som slapp unna med gult kort dra dommer Michael Oliver. 

- Dere har sikkert hørt det tusen ganger før, men jeg så ikke situasjonen, sa en David Moyes i grettent humør på pressekonferansen. 

Juan Mata kom nærmest for vertene i første omgang da han fikk ballen inn fra høyre og fikk skutt fra god posisjon ved 16-meteren. Men skuddet gikk over Manchester Citys målvakt, Joe Hart. 

- Jeg trodde det kom til å bli et tøft år, men jeg hadde trodd at vi kom til å være med i tittelkampen når vi startet sesongen, sa Moyes om sesongen som har endt opp som tidenes dårligste i Premier League. Men skotten ønsker med tid til å sette laget. 

- Det er skuffende å være så langt bak, det er det. Men alle vet at dette er en jobb som det kommer til å ta tid før vi får det slik vi vil ha det. Vi må bare sørge for at vi kommer oss opp på det nivået som kreves, avsluttet Moyes. 

Dzeko-dobbel Fernandinho var kun centimetere unna 2-0 da brasilianeren møtte ballen med hodet etter en stuss fra Kompany på nærmeste stolpe, men ballen strøk tverrliggeren. 

Spikeren i kista kom etter 56 minutter da Edin Dzeko satte inn sitt andre for kvelden da han møtte en corner fra Nasri på første stolpe. Tårnspissen fra Bosnia bredsidet ballen på volley i mål bak en sjanseløs De Gea etter at Rio Ferdinand misset totalt på markeringen. 

Yaya Toure fikk æren av å gjøre ydmykelsen komplett da han banket ballen bak De Gea fra 14 meter i kampens siste spilleminutt. 3-0 til Manchester City ble også sluttresultatet.

- Denne kampen var veldig viktig for oss. Nå er vi bare tre poeng bak Chelsea, og det kan være avgjørende på slutten av sesongen. Det er fire lag som alle har en sjanse. Men det er ti kamper til, så alt står åpent, sier Dzeko.

• Manchester United ligger nå 15 poeng bak byrival City. Det er første gang siden 1937(!). 

BRYDD: For David Moyes forsetter de svake prestasjonene mot lag på den øvre halvdel av tabellen.  EPA/PETER POWELL
BRYDD: For David Moyes forsetter de svake prestasjonene mot lag på den øvre halvdel av tabellen. EPA/PETER POWELL Vis mer