- Skuffende at Uwe ikke tar en fleip

Berg rister på hodet av Rösler-utspill.

(Dagbladet.no): Skadesituasjonen i Viking fikk Uwe Rösler til å ta i bruk ordet «sensasjonelt» om 2-0-seieren mot Lyn i går.

Da han fikk høre at Henning Berg betegnet skadepratet som et spill for galleriet, ga Rösler svar på tiltale:

- Henning må akseptere at laget hans gjorde en svak kamp i dag og tapte fortjent. Etter kampen spurte han hvor mye jeg hadde betalt dommeren, og det viser bare hvilket nivå han ligger på, sa han til Dagbladet.

To viktige dommeravgjørelser

Henning Berg mener det burde vært åpenbart for Rösler at kommentaren om bestikkelser var ment som en fleip.

- Jeg gratulerte ham først med seieren. Så kom jeg med en fleip om at de hadde betalt dommeren, siden to store dommeravgjørelser gikk imot oss. Men jeg burde kanskje skjønt at Uwe ikke fleipes med etter kampslutt, for han skjønte det tydeligvis ikke, sier Berg til Dagbladet.no.

Avgjørelsene Lyn-treneren sikter til resulterte i to baklengs. Først fikk Viking en corner de ikke skulle hatt, som Peter Ijeh hælsparket i mål. Snaue 20 minutter før full tid mente Roy Helge Olsen at Lars Kristian Eriksen handset innenfor 16-meteren, og dømte straffe.

Reprisene viste at det var galt.

DISKUERTE HEFTIG: Uwe Rösler likte det dårlig da Henning Berg spurte ham hvor mye han hadde betalt dommer Roy Helge Olsen. En opplagt fleip, sier Lyn-treneren, som er skuffet over at kollegaen reagerte som han gjorde. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
DISKUERTE HEFTIG: Uwe Rösler likte det dårlig da Henning Berg spurte ham hvor mye han hadde betalt dommer Roy Helge Olsen. En opplagt fleip, sier Lyn-treneren, som er skuffet over at kollegaen reagerte som han gjorde. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

- Selvsagt har ikke Uwe betalt dommeren, det sier seg selv. At han reagerer som han gjør, er skuffende. At han i tillegg går ut i avisa og forteller om det, er enda mer skuffende. Jeg er veldig overrasket over at Uwe, som har vært i gamet såpass lenge, går ut og sier sånn og tolker fleipen på den måten.

- Kunne måten du sa det på misforstås?

- Det går ikke an å misforstå det. Det var selvfølgelig en fleip, sier Berg.

Snakket på flyet

Da Dagbladet.no snakket med ham i formiddag vurderte han å kontakte Rösler for å snakke ut. De to bor rett i nærheten av hverandre på Fjellhamar,

- Vi får se. Jeg snakket med ham etter kampen, og vi satt sammen på flyet hjem etter kampen og snakket sammen en times tid.

- Om betaling av dommere?

- Njaei, det var ikke noe særlig snakk om det, sier Berg.

- Skuffende at Uwe ikke tar en fleip

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å innhente en kommentar fra Uwe Rösler.