Skuffende av slalåmgutta

Tom Stiansen ble beste nordmann på 18. plass i verdenscuprennet i slalåm i Italia.

- Det ble en tung norsk dag, sa Tom Stiansen til NTB etter rennet.

Stiansen lå på 9. plass etter første omgang, men klarte ikke å følge opp i finaleomgangen. Slalåmveteranen gjorde en stor feil i det flate partiet av løypa, og kom i mål langt bak de beste.

Truls Ove Karlsen var på en oppløftende 7. plass etter første omgang, men kjørte ut etter bare noen få porter i finaleomgangen.

- Jeg hektet i en port, det er sånn som skjer innimellom. Men det er veldig irriterende, sa Karlsen.

Ivica Kostelic fra Kroatia var best i flomlysrennet og tok sin sjuende slalåmseier i verdenscupen. Giorgio Rocca fra Italia tok 2. plassen, mens Manfred Pranger endte på 3. plass. Det var Pranger som ledet rennet etter første omgang.

Skuffet Skårdal

Aksel Lund Svindal og Hans Petter Buraas var også med i kveldsrennet i Madonna, men begge kjørte for sakte til en plass i finaleomgangen.

Lasse Kjus og Andreas Nilsen kjørte ut i første omgang. Dermed ble det ikke så mye å glede seg over for trener Atle Skårdal.

- Dette var for svakt. Vi var svært passive som lag i dag. Det finnes vel en del forklaringer, men vi har ingen unnskyldninger for at det gikk som det gjorde, sa han til NTB.

For Tom Stiansen var mye ødelagt allerede da han våknet med kink i nakken mandag morgen.

- Jeg hadde fryktelig vondt og måtte få behandling hele dagen. De to omgangene var det eneste jeg sto på ski, fortalte Stiansen, som altså slo samtlige lagkamerater.

- Jeg syntes førsteomgangen var brukbar tross alt. Det er jo blant de ti beste jeg har som mål å være, sa han, og understreket at det er på tide at unggutta tar skrittet opp og viser seg fram i finaleomgangen.

Jansrud imponerte

Truls Ove Karlsen var ikke spesielt fornøyd etter å ha hektet så tidlig i annenomgangen.

- Jeg har slitt mye de siste månedene og får ikke ting til å stemme. Jeg kjører rett og slett for sakte. Nå er det storslalåm i Alta Badia, så må jeg hjem å trene, sa han.

Til tross for en rekke skuffende prestasjoner, kunne Atle Skårdal glede seg over noe i mandagens renn. 18-åringen Kjetil Jansrud var nemlig bare 23 hundredeler unna en plass i finaleomgangen.

- Det var lyspunktet i dag, sa landslagssjefen.

PS! Neste stopp for alpinlandslaget er italienske Val Gardena og super-G førstkommende fredag. Det er utfor på samme sted lørdag, og storslalåm i Alta Badia søndag.

(NTB)

BESTE NORDMANN: Tom Stiansen - nummer 18 i Italia. Foto: SCANPIX