Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp

Skuffende dag for de norske hopperne i Willingen

Ble nummer fem i lagkonkurransen.

SKUFFET: Daniel-André Tande og de andre norske hopperne skuffet i lagkonkurransen i dag, og ble til slutt nummer fem. Foto: NTB scanpix
SKUFFET: Daniel-André Tande og de andre norske hopperne skuffet i lagkonkurransen i dag, og ble til slutt nummer fem. Foto: NTB scanpix Vis mer

Norge fikk det ikke til i lagkonkurransen i hopp i Willingen lørdag og ble til slutt nummer fem. Polen vant foran Østerrike.

Norges lag med Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Robert Johansson og Daniel-André Tande klarte ikke å hevde seg i toppen og sto med 395,1 poeng etter første omgang. Da ingen av de norske hopperne klarte å heve seg i andre omgang havnet Norge til slutt på femteplass med 778,5 poeng.

Tyskland ledet med 464,1 poeng etter første omgang, og gikk på en smell i andre omgang. Kamil Stoch sikret seier for Polen med 931,5 poeng, foran Østerrike som hadde 919,2 poeng i Willingen.

Andreas Stjernen åpnet med 131 meter for Norge før både Anders Fannemel og Robert Johansson skuffet noe med henholdsvis 120 og 124 meter. Daniel-André Tandes hopp på 133,5 meter gjorde at Norge var 50 poeng bak Østerrike på tredjeplass etter første omgang. Østerrikerne hadde 445,1 poeng.

Stjernen klarte ikke følge opp førstehoppet sitt og landet på 127 meter i andre omgang. Fannemel var ikke noe bedre, og noterte seg bare for 124,5 meter. Johansson fortsatte den dårlige trenden da han hoppet kortest av alle i andre omgang med 113 meter under vanskelige forhold. Tande avsluttet for Norge, men med mye sidevind å jobbe med landet han på 127,5 meter.

- Er uheldig med forholdene, men det er andre ting også som er uryddig, sa NRK-ekspert Anders Jacobsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media