Premier League

Skuffende dag på jobben

En «usynlig» Martin Ødegaard og co. klarte aldri å bryte ned et solid Brighton.

LITE INVOLVERT: Martin Ødegaard hadde ingen god dag på jobben. Foto: AFP
LITE INVOLVERT: Martin Ødegaard hadde ingen god dag på jobben. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Brighton - Arsenal 0-0 (0-0)

Martin Ødegaard og Arsenal sto overfor vanskelige 90. minutter, da de lørdag kveld gjestet Brighton. Og vanskelig ble det. Ingen av lagene maktet å sette ballen i nota, og det ble poengdeling i regnværet i Brighton.

Rollene snudd

Graham Potters menn har hatt en forrykende start på sesongen og lå på sjetteplass i Premier League før kveldens oppgjør. «The Seagulls» spilte tidvis flott angrepsfotball og viste hvorfor de lå der de gjorde på tabellen.

Og et høytflygende Brighton styrte innledningsvis på hjemmebane.

Lallana ble spilt opp inne i boksen og la videre til Trossard. Men belgierens avslutning ble blokkert ut til corner.

Etterhvert i omgangen våknet Arsenal gradvis. Saka var en konstant uromoment på sin høyrekant-posisjon, og midtveis i første omgang var han på farten. 20-åringen ble spilt inn i bakrommet og la inn til Aubameyang. Spissen steg til værs og traff stolpen.

GOD: Bukayo Saka i duell. Foto: AFP
GOD: Bukayo Saka i duell. Foto: AFP Vis mer

Arsenal har ambisjoner om spill i Europa neste sesong, men det var Brighton som så ut som et topplag de første 45. minuttene.

- Jeg synes Brighton har vært fenomenale. Det er de som ser ut som et topplag, sa Trevor Morley i TV 2s Premier League studio, i pausen.

Ødegaard tatt av

Etter sidebytte håpet nok mange med Arsenal-hjerter at «The Gunners» skulle for alvor våkne, men slik så det ikke ut.

Brighton fortsatte å styre det meste, og Arsenal slet offensivt. Etter en halvspilt andreomgang ble en «usynlig» Martin Ødegaard tatt av og erstattet med Pepe.

SKUFFENDE DAG: Martin Ødegaard ble tatt av midtveis i andreomgang. Foto: AFP
SKUFFENDE DAG: Martin Ødegaard ble tatt av midtveis i andreomgang. Foto: AFP Vis mer

Ikke lenge etterpå vartet gjestene opp med et mønsterangrep. Etter flott kombinasjonsspill ble Smith-Rowe spilt igjennom. Unggutten dro av en spiller og brant til, men avslutningen gikk rett på Sanchez i Brighton-buret, og ut til corner.

Brighton skapte en kjempesjanse like før slutt, men Ramsdale reddet mesterlig. Dermed klarte ingen av lagene å sette ballen i nota, og poengdeling i Brighton ble fasit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer