Skuffende femteplass for Oen

Gulbrandsen ble nummer seks.

(Dagbladet.no): Alexander Dale Oen vant bronse i fjor, og var en av de aller største favorittene før dagens EM-finale på 100 meter bryst.

Men Vestkantsvømmeren innfridde ikke, til tross for en god start. 22-åringen ble fort hengende etter, og slo til slutt inn i bassengkanten som femtemann.

Nedtur etter torsdag

Norgesrekordholderen svømte i dag inn til tida 58,81, som er 21 hundredeler svakere enn den nordiske rekorden han satte i semifinalen torsdag.

- Jeg ble for forsiktig på den andre 25-meteren og mistet kontakten. Det er det som ødelegger, sier en skuffet Dale Oen til NTB etter utsvømmingen.

Grigorij Falko (Russland) og Igor Borysik (Ukraina) deler gullet, ettersom de svømte akkurat like fort (58,57).

Guldbrandsen også nummer seks

Forventningene til Anne-Mari Gulbrandsen var på langt nær like store som til Oen, før hennes finale på 200 meter bryst. Men også hun endte på en sjetteplass (tid: 2.25,70).

FOSSET FRAM: Men ikke fort nok til å henge med de beste. Alexander Dale Oen ble nummer fem i dagens finale på 100 meter bryst. Foto: WILLIAM WEST/AFP/SCANPIX
FOSSET FRAM: Men ikke fort nok til å henge med de beste. Alexander Dale Oen ble nummer fem i dagens finale på 100 meter bryst. Foto: WILLIAM WEST/AFP/SCANPIX Vis mer

- Dette var en seier over meg selv. Selv om det er småting jeg kunne gjort annerledes er jeg alt i alt fornøyd. Det er deilig å kjenne at jeg er tilbake, forteller en glad Gulbrandsen til NTB.

Russiske Julia Jefimova vant og satte samtidig ny europeisk rekord (2.19,08).

Skuffende femteplass for Oen
Skuffende femteplass for Oen