BESTE NORSKE: Tom Hilde ble beste norske på niendeplass. Foto:  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
BESTE NORSKE: Tom Hilde ble beste norske på niendeplass. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Skuffende norsk hopping da Schlierenzauer vant

Tom Hilde best på 9.-plass.

Den østerrikske hopperen Gregor Schlierenzauer vant søndagens verdenscuprenn i Engelberg. Beste nordmann var Tom Hilde på 9.-plass.

Det var Schlierenzauers 43. verdenscupseier, og 22-åringen nærmer seg virkelig finske Matti Ahonens rekord på 46 verdenscupseirer.

Det var landsmann Andreas Kofler som ledet rennet etter første omgang, men han fikk opp bare 126 meter i finalehoppet. Dermed kunne lagkameraten snike seg forbi med sitt hopp på 131 meter.

Den meritterte østerrikeren oppnådde 273,7 poeng. Det var 3,4 bedre enn Kofler og tyske Andreas Wellinger, som delte annenplassen. Wellinger gjorde et byks på resultatlisten med dagens lengste svev på 138,5 meter.

Tom Hilde leverte også et respektabelt annethopp (133 meter) og endte på 9.-plass med 259 poeng. Anders Bardal, Norges bestemann fra første omgang, skuffet med 126,5 meter og ble nummer 11.

- Vi er på god vei, men jeg ser at utøverne ikke er presise nok i hoppingen sin. Det blir en del småfeil som ødelegger veldig mye, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

- Tom (Hilde) har hatt en fin utvikling i det siste, mens Anders (Bardal) hadde noen feil. Han var heller ikke heldig med forholdene i finalehoppet, sa Stöckl.

- Hopperne er gode i flere deler av et skihopp. Nå gjelder det å sy det hele sammen, sa østerrikeren, som tar med seg de norske hopperne til en tre dagers samling i Schattenbergbakken i Oberstdorf i dagene før jul. Der skal de norske hopperne finpusse formen til den tysk-østerrikske hoppuken, som innledes i den samme bakken 29. desember.

Norge kan stille med sju hopperne i hoppuken ettersom man har en kvoteplass fra kontinentalcupen. Hvem Norge stiller med blir bestemt etter samlingen.

Rune Velta ble nummer 23 og Anders Jacobsen 25 i Engelberg. Andreas Stjernen og Anders Fannemel fikk ikke hoppe finaleomgangen etter skuffende hopp på henholdsvis 120 og 116 meter.

(NTB)