Skuffende norsk innsats på hjemmebane

8. plass beste for damene under O-sprinten i Oslo.

 VANT:  Simone Niggli vant dagens orienteringssprint på Ammerud i Oslo. Beste norske dame ble Tone Wigemyr på 8.plass. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VANT: Simone Niggli vant dagens orienteringssprint på Ammerud i Oslo. Beste norske dame ble Tone Wigemyr på 8.plass. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

8.-plass og to på delt 9.-plass til de norske jentene ble beholdningen under verdenscupsprinten på hjemmebane i Oslo lørdag.

Det skilte bare tre sekunder på trioen Tone Wigemyr, Mari Fasting og Anne Margrethe Hausken Nordberg, som alle kom seg inn blant de ti.

- Det er god innsats av jentene. Tre stykker blant de ti beste er solid, oppsummerte landslagssjef Petter Thoresen etter verdenscupsprinten på Ammerud i Oslo.

- Første halvdel av løpet mitt var veldig bra, men mot slutten ble jeg sliten, og da kom svakhetene mine på sprint tydelig fram. Uansett er jeg godt fornøyd med åttendeplass. Når en løper med god flyt, er det bare artig å løpe orientering, oppsummerte Tone Wigemyr, som var best av de norske.

Uansett var det et stykke opp til jentene på seierspallen. Simone Niggli vant, foran Tove Alexandersson. Lina Strand og Ida Bobach delte tredjeplassen.

Søndag kommer formsterke Wigemyr, Fasting og Hausken Nordberg enda mer til sin rett når en må løfte beina i den høye lyngen under mellomdistansen, som er fortsettelsen på Nordic Tour.

For mennene ble det stang ut til gagns. Bjørn Ekeberg, Magne Dæhli og Carl Godager Kaas ble nummer 17, 18 og 19.

De norske gutta hadde 45 sekunder opp til sveitsiske Matthias Kyburz, som vant foran landsmannen Daniel Hubmann og danske Tue Lassen.

(NTB)