Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffende norsk VM-dag

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal utenfor pallen.

HADDE IKKE DAGEN: Kjetil Jansrud var ikke i nærheten av sitt beste. Foto: EPA/GEORGE FREY/NTB Scanpix
HADDE IKKE DAGEN: Kjetil Jansrud var ikke i nærheten av sitt beste. Foto: EPA/GEORGE FREY/NTB Scanpix Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Strålende påskevær, fullsatt stadion og nordmenn på gulljakt. Rammen var satt foran herrenes VM-utfor i Beaver Creek på spektakulært vis.

Nesten like spektakulært som rennet i seg selv.

Men sett med norske øyne ble det dessverre en stor skuffelse.

Forhåndsfavoritten Kjetil Jansrud var ikke i nærheten av det han normalt kan, og kjørte ned til en 8. plass fra startnummer 18 - 68 hundredeler bak ledende Beat Feuz.

- Jeg syns egentlig det var bra å kjøre. Det var litt vind på toppen. Jeg hadde kontroll hele veien og følte jeg kjørte godt på tid. Så i dag er det vanskelig å finne svar på hvorfor jeg var så sein, sier Jansrud til NRK.

- Jeg er overrasket. Det er skuffende å komme i mål, jeg skulle vært bedre, sier han til statskanalen.

Og med Aksel Lund Svindal på en foreløpig 6. plass i skrivende øyeblikk, blir det derfor ingen VM-medalje til Norge.

Ikke plaget Kjetil Jansrud, som i dag sto på sin første VM-start i utfor, var nest raskest på gårsdagens utfortrening og virket ikke nevneverdig plaget av skuldersmellen han pådro seg på torsdag.

- Jeg tror vi kan få to nordmenn på pallen i dag. Det er stor mulighet for det, uttalte Vail-spesialist Lasse Kjus før utforen.

Men nordmannen kjørte altså en av sine svakeste renn for sesongen når du ser på plasseringen.

Like bak Aksel Lund Svindal er den eneste nordmannen som har vunnet et mesterskaps-gull i utfor. De siste årene har han måttet tåle å stille til start som storfavoritt, men i dag stiller han som outsider etter sjetteplassen i comebacket på torsdag.

Med startnummer 11 var ledertiden å slå 1:43.52. Det var hjemmehåpet Steven Nyman som hadde foreløpig bestetid.

Aksel havnet tidlig bakpå tidlig i løypa, men var helt likt med Nyman ved andre passering. Det var jevnt derfra og ut, men i mål var han små 0,11 bak lederen Nyman.

UTENFOR PALLEN: Aksel Lund Svindal. Foto: EPA/HANS KLAUS TECHT/NTB Scanpix
UTENFOR PALLEN: Aksel Lund Svindal. Foto: EPA/HANS KLAUS TECHT/NTB Scanpix Vis mer

- Det var ikke så langt unna faktisk. Det var ikke det. Jeg klarte å få ut mer råskap enn i går. Det var mye bra i dag. Jeg er en drøy tidel fra medalje, det er close, men det holder ikke, sier Aksel Lund Svindal til pressen etter renne.

Litt surt - Jeg er fornøyd, men jeg syns det er litt surt også. Kronen på verket hadde vært å ta medalje, det hadde vært digg å klare det. Litt skuffa, men jeg tror ikke det sitter i så lenge, for å være ærlig, sier han.

Han mente det var litt mye vind.

- Hadde VM gått om en uke hadde det blitt medalje på begge øvelsene. Det er helt utrolig hva han får til, sier NRKs Kjetil André Aamodt om Lund Svindals renn.

Aksel Lund Svindal er den eneste nordmannen som har blitt verdensmester i utfor. Det skjedde både i 2007 og 2013. På 60 mesterskapsutforer har Norge kun vunnet to ganger. Til sammenligning har Østerrike plukket 23 gull i øvelsen.

Patrick Küng vant rennet.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media