Skuffende rekordras

Fire personlige 1500 meter-rekorder og norsk 3000 meter-rekord av Maren Haugli er greit for Peter Mueller. Men han hadde ventet mer.

CALGARY (Dagbladet): -  Håvard Bøkko var fantastisk bare 0,07 sekunder bak juniorverdensrekorden, Maren Haugli gikk et solid løp og ellers var det greit, sier den norske landslagstreneren.

Det er med andre ord mye mer å hente.

Mye å gå på

Even Wetten ble beste nordmann i A-gruppa med 1,45,73 og sjetteplass. Det var sånn passe. For forventningene var høye på den glatte isen i Calgary. Og så kom det en liten trøkk isteden.

-  Fem hundre meter fra mål var jeg fryktelig sliten, sier Even Wetten. -  Jeg tenkte for mye på at det var løp og glemte å gå på skøyter slik jeg skal gå på skøyter.

Peter Mueller har fortalt verden at de norske skøytegutta skal sette standarden denne sesongen. Sånn sett fikk han en liten ripe i lakken i går kveld.

-  Jeg hadde forventet et par av løperne ned på 1,44-tallet, sier han til Dagbladet.

-  Det klarte vi altså ikke. Men vi er mye bedre nå enn vi var på samme tid i fjor, og det er jo bra.

 ISKALD:  Peter Mueller forventer knalltider og rekordras når gutta går 5000-meter i kveld. Foto: Aleksander Nordahl
ISKALD: Peter Mueller forventer knalltider og rekordras når gutta går 5000-meter i kveld. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

Og:

-  I Salt Lake City om ei uke skal vi være enda bedre. Vi har veldig mye å gå på.

Venter knalløp

Men i kveld tåler ikke Peter Mueller norske tider under den lista han har lagt før VC-åpningen på 5000-meter. Verdensrekorden (6.14.66) skal knuses av både Eskild Ervik, Lasse Sætre og Øystein Grødum. Og derfor brydde ikke amerikaneren seg om at 1500 meter-gutta fikk uventet fysisk juling en drøy runde før mål.

Det skjer nemlig ikke i kveld.

-  Nei, i kveld smeller det, sier Peter Mueller.-  Jeg er ikke i tvil om at gutta er i knallform.