<strong>SKUFFENDE:</strong> Team Hitec langt unna toppen under åpningsøvelsen i VM. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKUFFENDE: Team Hitec langt unna toppen under åpningsøvelsen i VM. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Bergen 2017

Skuffende sisteplass for norske Hitec i VM-åpningen

Team Sunweb overrasket favorittene i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (procycling.no): Team Hitec Products fikk det tøft på lagtempoen i Bergen, verdensmesterkskapets første øvelse søndag. Det norske laget forserte den 41.5 kilometer lange løypen med tiden 1.02,47 og endte på en klar sisteplass.

Gullet gikk til Team Sunweb, mens de regjerende mesterne Boels-Dolmans måtte nøye seg med sølv. Bronsen gikk til Cervelo-Bigla.

Hitec Products mistet en av sine ryttere tidlig, da nederlandske Nina Kessler måtte slippe resten av laget over Askøybroa etter bare elleve kilometer. I Birkelundsbakken mistet de også Thea Thorsen. Hitec endte til slutt 4.58,14 bak vinnerne Team Sunweb.

– Vi skulle selvfølgelig sett at vi hadde kommet opp et par plasser opp. Det hadde vært mulig. Vi startet med seks ryttere, men (Nina Kessler) er skadet og sliter med et vondt kne. Henne mistet vi tidlig, sier Thorsen til procycling.no like etter målgang.

– Vi har ikke trent så mye på lagtempo. Vi har bare vært gjennom løypen en gang. I går. Så vi måtte bare gjøre det beste ut av det. Men det holdt ikke i dag, sier Thorsen videre.

I Birkelundsbakken måtte altså Thorsen slippe resten av laget.

– De andre jentene er bedre i bakker enn meg. Det skulle bare mangle at jeg sleit der. Men jeg følte at jeg gjorde en god jobb i utforkjøringene og på slettene, som er min jobb på lagtempo.

Burde trent mer

Miriam Bjørnsrud forklarer sisteplassen med mangelfulle forberedelser.

– Vi klarte ikke å kjøre fort nok, rett og slett. Det gikk for sakte, sier Bjørnsrud til procycling.no.

– Klart det er kjipt, men vi skulle nok trent mer sammen på det. Hatt flere samlinger på lagtempo. Det er det de beste gjør. Gjør man ikke det, så er man ikke med og kjemper i toppen.

– Vi kjørte gjennom løypa én gang i går, og hadde en liten samling i Stavanger et par dager før vi dro til Bergen. Det skulle gjerne vært mer, men sånn er det, man kan ikke satse på alt, sier Hitec-rytteren som legger opp etter årets sesong.

Hitecs sisteplass var aldri i tvil, da det norske laget bokførste seg med dårligst tid på samtlige mellomtider. I toppen var spenningen imidlertid litt større. De regjerende verdensmesterne Boels-Dolsmans åpnet forsiktig, men hadde fått opp dampen og ledet rittet etter 30 kilometer.

Det var derimot Team Sunweb som hadde den beste sluttspurten. Det nederlandske laget kjørte forrykende mellom andre og fjerde mellomtid, og slo dermed sine nederlandske rivaler med 12 sekunder i mål.

VM-tempo

Sisteplass til tross, VM er ikke over for Hitec-rytteren Thorsen. Nå forbereder hun seg til damens tempo tirsdag.

– Det blir spesielt å kjøre på hjemmebane. Jeg har så vidt sett på løypen og skal teste den mer i morgen. Der blir det nok Birkelundsbakken som blir den virkelige utfordringen for min del. Men jeg liker at det er raske og tekniske utforkjøringen, sier Thorsen.

– Beina har vært bra. Det kjentes bra ut i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer