NORTHUGS SESONGÅPNING: Petter Northug med en noe svak fjerdeplass i sitt kvartfinaleheat i sprinten på Gålå. Video: Norges Skiforbund. Vis mer

Northug slått ut i Gålå-sprinten

Skuffende sprint for Northug - slått ut i kvartfinalen

Ingen kjempesuksess i norgescupen for 31-åringen.

(Dagbladet): Petter Northug ble slått ut i kvartfinalen i sprinten på Gålå lørdag. Det var fortsettelsen på det som har vært en skuffende start på helgen for mannen med sju individuelle VM-gull og to OL-gull.

Northug åpnet litt beskjedent i sitt kvartfinaleheat, og la seg som han bruker på langt bak i feltet. Det tok ikke lang tid før han prøvde å avansere i feltet, og var oppe på en andre-tredjeplass. Men utover i løpet falt han tilbake i feltet igjen, og gikk i mål til en fjerdeplass.

Northug hadde dermed mulighet til å gå videre på tid, men etter fjerde kvartfinaleheat viste det seg at det ikke ble tilfelle.

Hadde håpet på mer

- Vi hadde håpet på et par heat til, sa Northug-trener Stig Rune Kveen til VG.

- Det er litt som forventet. Han er litt seig i frasparkene. Men det er bare å jobbe videre for det som skal skje fremover, sa Kveen til NRK.

Petter Northug klarte heller ikke å vise noen stor form på fredagens 15 kilometer fri, da han endte på 17. plass, snaut ett og et halvt minutt bak vinneren, Anders Gløersen.

Kok

Northug ble ikke tatt ut i verdenscuptroppen som går i finske Ruka denne helga. Istedenfor ble Northug hjemme for å trene, og rennene på Gålå var en del av det opplegget.

Det har kokt rundt Northug denne uka, etter en etterhvert mye omtalt Instagram-post på mandag, i kjølvannet av at Northug ble vraket til verdenscupåpningen. Saken behandles internt i Norges Skiforbund.

Northug er for øvrig lovet en plass i troppen til verdenscuprennene på Lillehammer neste helg.