Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffende vorspiel for Matthews før Amstel

Etixx og Lotto lyktes med sin plan.

IKKE SOM FORVENTET: Offensiv sykling viste seg å lønne seg under Brabantse Pijl. Det hindret forhåndsfavoritt Michael Matthews under oppladningen til Amstel Gold Race.  / AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
IKKE SOM FORVENTET: Offensiv sykling viste seg å lønne seg under Brabantse Pijl. Det hindret forhåndsfavoritt Michael Matthews under oppladningen til Amstel Gold Race. / AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no) Brabantse Pijl ble en eneste stor angrepsfest, ettersom Lotto-Soudal, BMC og Etixx ikke ville servere seieren på et sølvfat for Michael Matthews.

Også Sondre Holst Enger viste seg fram i front av feltet i en kort periode.

Opp Schavei-bakken én kilometer fra mål viste Petr Vakoc seg å være dagens sterkeste. Han vant foran Enrico Gasparotto og Tony Gallopin.

En skuffet Matthews tapte spurten i hovedfeltet mot Bryan Coquard.

Les utfyllende referat nedover i denne artikkelen!

Slik gikk det til:

Sondre Holst Enger (IAM Cycling) var eneste nordmann på start i onsdagens De Brabantse Pijl.

I forkant av var Michael Matthews (Orica GreenEDGE),  Tom-Jelte Slagter (Cannondale), Ben Hermans (BMC Racing) Tony Gallopin og Tim Wellens (begge Lotto-Soudal) i det åpenbare favorittsjiktet.

Det var for øvrig våte veier under rittet som av en del ryttere blir brukt som en del av oppkjøringen til Ardenner-klassikerne.

Åtte WorldTour-lag hadde tatt turen hit til årets utgave. BMC Racing stilte med fjorårsvinner Ben Hermans som sin kaptein.
 
Tidlige angrep Det 203 kilometer lange rittet åpnet med et smell. Angrepene var mange innledningsvis.

Til slutt lyktes det en gruppe på fire mann å slite seg løs. Her satt Holst Engers lagkompis Oliver Zaugg, Emanuel Buchmann (Bora Argon 18), Sergei Nikolajev (Gazprom-Rusvelo) og Alberto Cecchin (Roth).

Liam Bertazzo (Southeast) ville gjøre kvartetten om til kvintett, men ble i stedet kjørt inn av feltet.

Etter 53 kilometer hadde de fire foran 5:30 tilbake til hovedfeltet.
 
Lotto viser seg fram 50 kilometer senere hadde forspranget sunket til 3:12. Det var Lotto-Soudal som tok grep i feltet på det tidspunktet. Belgierne ble også støttet av Orica-GreenEDGE.

Med litt over åtte mil igjen ankom hovedfeltet Hertstraat. Det ble starten på fem mil med mange angrep og forskjellige konstellasjoner i front av hovedfeltet.

Det meste ble regissert av Lotto-Soudal og BMC Racing for å kvitte seg med noen av hjelperne til Michael Matthews.

Mortensen i spennende gruppe Flere forsøk ble parert inntil Martin Mortensen (One Pro Cycling) angrep 75 kilometer unna mål.

Han fikk følge av Sean De Bie (Lotto-Soudal), Daryl Impey (Orica), Pieter Serry (Etixx), Marco Minaard (Wanty), Josef Cerny (CCC Sprandi) og Christian Mager (Stölting).

BMC hadde ikke kommet seg med. Det fikk Dylan Theuns til å angripe. Han ble markert av Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal), men det førte til at også Loic Vliegen gikk etter.

I bakhånd hadde laget også fjorårsvinner Ben Hermans i hovedfeltet.

Flere forsøkte å kjøre seg opp til disse, blant annet Paris-Roubaix-vinner Hayman. Han måtte gi opp forsøket.

På et punkt ble de to gruppen samlet og en potent bande på ni mann lå i teten.

Matthews isolert Samtidig hadde angrepene fra Lotto-Soudal og BMC lyktes i stor grad med å isolere Matthews, som var viktig om de skulle stå imot feltets hvasseste spurter mot slutten av dagen.

Foran satt nå: Serry, De Bie, Impey, Mortensen, Mager, Theuns, Vliegen, Tulik, Van der Sande og Buchmann.

Berden De Vries (Roompot) sto bak neste forsøk. Gledelig nok fikk han Sondre Holst Enger på bakhjulet. Også Sam Oomen og Buchmann ble med.

Nå hadde Cannondale endelig våknet til live, og satte Raumunas Navardauskas i front av feltet. Det bidro til å samle det hele med litt over tre mil igjen.

Wellens åpner en luke Rittet ble avsluttet med tre avsluttende runder á 23,4 kilometer med IJskelderlaan og Schave som de to største utfordringen.

Opp nest siste gang satt Matthews langt framme i feltet, men hadde ingen mulighet til å gå etter da Tim Wellens klinket til. Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) var den eneste som maktet å svare.

En rekke stornavn begynte nå å prege bildet helt foran i feltet, men ingen maktet å kjøre inn Wellens og Alaphilippe før rytterne la ut på den siste sløyfa.

Måtte bruke egne krefter Orica var synlig rystet, men flere Matthews-hjelpere hadde maktet å kjøre seg opp til feltet igjen og gjorde en jobb for 25-åringen i påvente av Hagaard.

Duoen i front holdt unna også over bakketoppen. Bak dem angrep Tom-Jelte Slagter og fikk følge av blant andre Mathews og Bryan Coquard. Australieren måtte nå bruke krefter for første gang i rittet.

Impey ble kjørt av i bakken, men kom seg opp igjen for å gjøre en jobb for sin kaptein. Hovedfeltet ble delt opp i flere fraksjoner, og kjørestyrken var nedadgående med tanke på å organisere en jakt på Wellens og Alaphilippe.

På Hertstraat avslørte Wellens svakhet. Han slet med å holde følge med Alaphilippe på brosteinsstrekket.

Kraftfullt angrep fra Weening Impey valt av igjen og Matthews la seg like gjerne i bukken og tok styringa i det som var igjen av hovedfeltet selv. Like før Holstheide-bakken var det slutt for de to i front.

11 kilometer unna mål og en potensiell massespurt.

Pieter Weening, som nylig imponerte under Katalonia rundt, angrep først. Et kraftfullt og seigt angrep fra den langstrakte Roompot-rytteren. Stephane Rosetto (Cofidis), Alessandro De Marchi (BMC Racing) og Gianni Meersman (Etixx) gikk etter - men ble også de hentet.

Seks kilometer fra mål var det også slutt på Weening.

Lotto og Etixx angriper Wellens ofret egne muligheter siste tur opp IJskelderlaan. Det åpnet seg en liten luke som lagkamerat Tony Gallopin angrep fra.

Han fikk med seg Tanner, Gasparotto, Alaphilippe og Vakoc. Etixx satt dermed med to kort i finalen, mens Matthews satt igjen bak.

Alaphilippe satte tempo inn i Schavei. Men det var åpenbart Vakoc han ofret seg for.

Den tsjekkiske mesteren angrep, og fikk Gasparotto og Gallopin etter seg. Tidlig åpenbarte det seg at 23-åringen var sterkest.

Vakoc åpnet ei luke han holdt hele veien inn til mål. Seieren i Brabantse Pijl var hans tredje for sesongen. Gasparotto og Gallopin konkluderte podiet, før Bryan Coquard tok Matthews i spurten bak.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Hele Norges coronakart