Skuffet Ådne

SALT LAKE CITY/OSLO (Dagbladet.no): - Jeg var her for å vinne, sier Ådne Søndrål etter OL-bronsen. Amerikanske Derek Parra var suveren og satte verdensrekord med 1.43,95!

Ådne Søndrål håpet å avslutte sin karriere med OL-gull. Det gikk ikke.

- Jeg var her for å vinne. Og det er klart jeg er litt skuffet nå. Men det deles ikke ut medaljer for folk med skuldrene av ledd. En må konkurrere med den kroppen en har. Min var ikke bra nok i dag, sier Søndrål.

Tida 1.45,26 holdt til bronsemedalje på rekordisen i Salt Lake City. Han kastet seg fram å slo Joey Cheek i samløpet.

Ådnes tid var ny norsk rekord, 42 hundredeler bedre enn hans gamle fra Calgary i fjor, men det var langt fra nok i kveld.

- Jeg følte meg død allerede etter 100 meter. Det var ingen god følelse. Heller ikke sisterunden var optimal, sier Søndrål til Dagbladet.no.

Amerikanske Derrek Parra var helt suveren med fantastiske 1.43,95. Ådne trodde han måtte ned på 1.43,70 for å bli olympisk mester på forhånd. Han fikk nesten rett.

Sølvet gikk til Joachim Uytdehaage. Nederlenderen satte verdensrekord (1.44,57) da han gikk - en rekord som senere ble satt kraftig på plass av Parra.

- Derek Parra og Jochem Uydtehaage var bedre enn meg i dag. Det er bare å gratulere dem. Og det gjør jeg, sier Søndrål.

Ådne avsluttet dermed OL-karrieren med en medalje av hver valør på 1500 meter. I 1992 tok han sølv bak Johann Olav Koss, i Nagano vant han gull. På Lillehammer endte han på 4. plass.

Ådne har jobbet knallhardt mot denne 1500-meteren i flere år. Oppladningen ble ødelagt av skuldre ut av ledd, feber og magevondt de siste ukene og dagene.

- Tror du du kunne vunnet uten problemene?

- Det får jeg aldri vite. Men oppladningen var ikke optimal. Jeg har vel følt at verden ikke har vært helt rettferdig de siste dagene.

- Jeg ble nummer tre, det er det som vil stå i hostoriebøkene til evig tid. Ikke at jeg fikk to skuldre ut av ledd ei uke før OL, sier Ådne til Dagbladet.no.

- Jeg er imponert over Ådne med tanke på det han har vært gjennom, sier Geir Karlstad til TV 2.

  • De to andre nordmennene, Petter Andersen og Eskil Ervik, fikk det ikke til å stemme. Andersen gikk et svakt løp og ble bare nummer 20 med 1.47,21. Ervik endte på 35. plass med 1.49,24.
HODET HEVET: Ådne Søndrål gikk for gull, men smilte likevel da han fikk bronsemedaljen om halsen.
BRONSE: Ådne Søndrål sleit seg inn til tredjeplass i kveld.